aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΘεέ μου, πόση υποκρισία πλέον!

Θεέ μου, πόση υποκρισία πλέον!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν ζει απλά η υποκρισία στο ποδόσφαιρο, αλλά βασιλεύει. Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Φωνάζουμε, βρίζουμε. Τρέχουμε να γράψουμε αυτό που νομίζουμε ότι «διψούν» να ακούσουν οι πλείστοι. Να συγχρονιστούμε με το λαϊκό αίσθημα. Σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτήν την ευθεία γραμμή, διαχειριζόμαστε πρωτίστως τα αποτελέσματα. Κινούμαστε σε έναν (άγραφο) κανόνα συμπεριφοράς και πληκτρολογούμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι. Και ένεκα του μικρού τόπου, κάθε αλήθεια ή κάθε ανακρίβεια γίνεται «σούσουρο» εν ριπή οφθαλμού.

Χάνει ο ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΛ 0-2 και ξεκινά, λοιπόν, ανελέητος πόλεμος εντυπώσεων στα social media. Σχεδόν κάτω από κάθε «κοινοποίηση» που αφορά την αποτυχία των πρωταθλητών να στεφθούν κυπελλούχοι, τρακάρεις σε… ακατάσχετη αιμορραγία σχολίων. Πέφτεις σε διαγωνισμό για το ποιος θα γράψει την πιο βαριά κουβέντα και το ποιος θα ασκήσει την πιο δριμεία κριτική στον Πρόδρομο Πετρίδη, στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές. Και να ‘σου οι λέξεις «ξεφτίλα», «κατάντια», «θέατρο» και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει σωτηρία!

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Σε πρώτη φάση 4-5 μετεγγραφές, στη μέση η οικονομική στενότητα

Αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία ψύχραιμης ανάλυσης των δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους, εννοείται ότι αποτελούν μειοψηφία. Εκεί που λες «να και ένας με νουν», τρώει από κάτω κράξιμο από τους δήθεν «παντογνώστες» και τους… διαδικτυακούς (και όχι μόνο) έμπορους φανατισμού.  Στον μαγικό κόσμο των social media, κατά ένα παράξενο τρόπο «όλοι ξέρουν τι έγινε». Προφανώς κάτι δεν έκανε καλά ο προπονητής κατά την ψυχική και πνευματική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και οι τελευταίοι στην τελική ενέργειά τους. Όμως, δεν γίνεται τα όσα εκτυλίχθηκαν στον τελικό κυπέλλου να αποτελούν αιτία αφορισμού. Τα συναισθήματα δεν μπορούν να αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη επειδή χάθηκε, όπως χάθηκε, ένα παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Μοράις ζητεί τις ίδιες απολαβές και όλα πιθανά

Δεν μπορεί προ ολίγων ημερών να εκθειάζονται άπαντες στον εξώστη του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, συμπεριλαμβανομένου και του Πρόδρομου Πετρίδη και μετά να τους… κλωτσάμε με τόση ευκολία. Αυτό είναι δυστυχώς το περιβάλλον που ζούμε και θαρρώ πως όσο δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε, τόσο πιο πολύ θα παριστάνουμε τους ανήξερους, προσπαθώντας να επιβιώσουμε σε ένα τελείως υποκριτικό περιβάλλον. Χορτάσαμε από υποκρισία, κύριοι, σε όλα τα επίπεδα.

Θαρρώ πως οι ΑΠΟΕΛίστες, εκφράζοντας αμφιβολίες για το 90λεπτο στον τελικό κυπέλλου, στην ουσία απαξιώνουν το ίδιο το πρωτάθλημα που προ ολίγων ημερών κατέκτησαν. Και ήταν, μάλιστα, ιστορικό! Όταν θέλεις να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα. Εξ ορισμού ορισμένοι ακυρώνουν από μόνοι τους έναν τίτλο. Δηλαδή, «το πήρε η ΑΕΛ επειδή ήθελε ο ΑΠΟΕΛ;».

Το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν θα σωθεί όσο το έδαφος παραμένει γόνιμο για να ευδοκιμεί η κάθε λογής υποκρισία. Στο τέλος βρε παιδιά να μη χαζέψουμε όλοι από τις παπαριές που ακούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ