aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣιέλης στο «Goal.com.cy»: «Δεν μας ζήτησαν να πάμε στον πόλεμο»

Σιέλης στο «Goal.com.cy»: «Δεν μας ζήτησαν να πάμε στον πόλεμο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η Νότιος Κορέα αρχικά ήταν δεύτερη σε κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, όμως κατάφερε να γίνει οδηγός για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έχει λάβει αιτήματα από 121 χώρες για βοήθεια σχετικά με τις εξετάσεις ασθενών και ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς έδρασε άμεσα και αποφασιστικά ώστε να καταπολεμήσει την πανδημία. Ένα παιδί του κυπριακού ποδοσφαίρου ζει στη Νότιo Κορέα και είναι ασφαλώς ο κατάλληλος για να μας περιγράψει το σκηνικό στην ασιατική χώρα.

Ο λόγος για τον Βαλεντίνο Σιέλη, ο οποίος μίλησε στο «Goal.com.cy» και εξήγησε πως καταπολέμησαν τον ιό οι Κορεάτες: «Έδρασε άμεσα η Κυβέρνηση. Έκαναν τεστ σχεδόν σε όποιον είχε σύμπτωμα και έμπαινε ο ίδιος και οι επαφές του σε καραντίνα. Είναι η πρώτη χώρα που έκανε πάνω από 1.000.000 τεστ. Εμείς είμαστε σ’ ένα νησάκι, στο Τζέτζου και είναι ελεγχόμενη η κατάσταση εδώ. Δεν μπορεί κανείς να βγει ή να μπει και είχαμε μόνο πέντε κρούσματα. Τα σχολεία είναι κλειστά, όμως οι δουλειές συνεχίζουν κανονικά, όπως και οι καφετέριες και τα εστιατόρια», ανέφερε αρχικά ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, ενώ σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη η ομάδα του συνεχίζει τις προπονήσεις.

«Εμείς προπονούμαστε, αλλά δεν πάμε σε χώρους που έχει άλλο κόσμο. Μάλιστα, κάθε Σάββατο κάνουμε δίτερμα μεταξύ μας με κανονικές στολές σε συνθήκες αγώνα. Βέβαια, απαγορεύεται να φύγουμε από το νησί ή να έρθουν συγγενείς και φίλοι», είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και της ΑΕΛ που αναμένει όπως και οι συμπαίκτες του την απόφαση της Ομοσπονδίας για το πότε θ’ αρχίσει το νέο πρωτάθλημα.

Ο Βαλεντίνος Σιέλης ανησυχεί, όπως είναι λογικό, για την υγεία της οικογένειας και των φίλων του στην Κύπρο, αφού είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις. «Η αλήθεια τρέμω για τους δικούς μου και την Κύπρο μας. Είμαστε μικρή χώρα και δεν έχουμε την ιατρική υποστήριξη για να αντέξουμε αν ξεφύγει η κατάσταση. Ειλικρινά φοβάμαι γιατί η μητέρα μου είναι διαβητική, η γυναίκα μου έγκυος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά», επεσήμανε ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός και με τρεμάμενη φωνή έστειλε το μήνυμα των ημερών: «Το μόνο που μας ζητάνε είναι να κάτσουμε σπίτι. Ούτε να πάρουμε όπλο, ούτε να πάμε στον πόλεμο».

Για την επιλογή του να παίξει ποδόσφαιρο στην Κορέα ο Σιέλης δηλώνει δικαιωμένος: «Είναι μία πανέμορφη χώρα, με πολύ φιλικούς ανθρώπους και πανέμορφες παραλίες.  Έκανα πραγματικούς φίλους εδώ, ενώ το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι υψηλό. Κάθε δύο χρόνια ομάδα της Κορέας πάει στον ασιατικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο δυναμικός στόπερ αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις από ομάδες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ταΐλάνδης, όμως προτίμησε να παραμείνει στην Κορέα, μετακομίζοντας από την Γκανγκουόν στην Τζέτζου.

Όσο για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού του εφόσον προκύψει ενδιαφέρουσα πρόταση όχι μόνο δεν έκλεισε την πόρτα, αλλά έδειξε «ζεστός»: «Αλίμονο να μην ήθελα να επιστρέψω στην Κύπρο. Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια, είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και τη ζωή, αλλά το μέλλον θα δείξει».

-Κεφάλαιο Εθνική Κύπρου. Με το χέρι στην καρδιά, σε στεναχωρεί που δεν βρισκόσουν στις κλήσεις του Μπεν Σιμόν;

«Ο κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται για την Εθνική. Όταν αγωνίζεσαι με το εθνόσημο δεν υπάρχει ψηλότερο στόχος. Υπήρξα μέλος της Εθνικής από το 2008 και ξαφνικά βρέθηκα εκτός. Δεν θα κρίνω τους ανθρώπους γιατί με βοήθησε πολύ η Εθνική. Ανεξάρτητα με το τι κάνεις στην ομάδα σου, η Εθνική σου δίνει τη δυνατότητα για να κάνεις το βήμα παραπάνω. Μπορεί να ήθελαν να παίζουν άλλοι παίκτες, δεν έχω κανένα παράπονο. Οποιαδήποτε στιγμή με χρειαστούν είμαι ετοιμοπόλεμος και θα δίνω τα πάντα για την Εθνική όποτε με χρειαστούν».

-Πολλοί σε θυμούνται για την σωτήρια παρέμβαση σου να σώσεις τη ζωή στον Αντρίγια Καλουντζέροβιτς στο ντέρμπι ΑΕΛ – Ανόρθωση στο Τσίρειο όταν ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ κατάπιε τη γλώσσα του. Έχεις ακόμα επαφή μαζί του;

«Μιλάμε κάποτε σε γενέθλια και γιορτινές μέρες. Τώρα χαθήκαμε λιγάκι. Ένας συμπαίκτης μου Βόσνιος τον ήξερε και μιλούσαμε κάποτε με βιντεοκλήση».

-Θα έμενες στην Κορέα και μετά το ποδόσφαιρο;

«Έχω κάτι υπόψη μου για μετά το ποδόσφαιρο. Μία δουλειά, αλλά όχι για να μείνω μόνιμα εδώ. Θα έρθω στην Κύπρο και θα έχω κάτι παράλληλα εδώ. Προς το παρόν δεν μπορώ να σας πω τι. Αργότερα ίσως (γέλια). Αλλά για να ζήσω σαν την Κύπρο δεν έχει έχει».

-Σε ποια ομάδα θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου;

«(Σιγή μερικών δευτερολέπτων) Η ομάδα που θα με θέλει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ