aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠρεμιέρα με παραδοσιακό ντέρμπι!

Πρεμιέρα με παραδοσιακό ντέρμπι!

Mε το παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ της Robo Markets ΑΕΛ και της Ανόρθωσης να τραβά το μεγάλο ενδιαφέρον αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα πετόσφαιρας ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Γυναικών. Στην πρεμιέρα θα διεξαχθούν άλλοι τρεις αγώνες, με ώρα έναρξης τις 20:00. Άξιο αναφοράς ότι όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες με ξένες παίκτριες.

Το ντέρμπι, όπως προαναφέραμε, της πρεμιέρας τουλάχιστον λόγω ονομάτων και ιστορίας θα γίνει στο «Νίκος Σολομωνίδης»: Η «βασίλισσα» του κυπριακού βόλεϊ αντιμετωπίζει τη «Μεγάλη Κυρία» και πρωταγωνίστρια των τελευταίων ετών σε ένα ανοικτό εκ πρώτης όψεως αγώνα. Οι «γαλαζοκίτρινες» με προπονητή τον Σπύρο Πρωτοψάλτη διατήρησαν τον κορμό τους, ενώ επέστρεψε η Ματία Μάγκντιτς και στοχεύουν φέτος στη διάκριση. Οι «κυανόλευκες» μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ δεν θέλουν κάτι άλλο από τον τίτλο, γι’ αυτό θα επιδιώξουν το διπλό στην πρεμιέρα. Η Βαλέρια Σιακίδου θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα που την ανέδειξε.

Δυο ιστορικές ομάδες, η Ολυμπιάδα και ο Απόλλων κοντράρονται στο «Νεάπολη Επιστροφή» και ίσως μας επιφυλάσσουν πολλές συγκινήσεις στον μεταξύ τους αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα ενισχύθηκε πολύ με τις τρεις Αμερικανίδες, ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο τουρνουά που συνδιοργάνωσε με την Ανόρθωση. Οι γαλάζιες της Λεμεσού άλλαξαν εντελώς λουκ και στοχεύουν ξανά στη διάκριση, παρά τη φυγή βασικών παικτριών. Έχουν προπονητή τον Ελλαδίτη Λεωνίδα Γαϊτανάκη, ενώ πρόσθεσαν κολομβιανό αίμα στην ομάδα τους.

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι προμηνύεται στη Σάλα της Δερύνειας μεταξύ της Αναγέννησης και της κυπελλούχου της περσινής σεζόν Τεχνοοικία ΑΕΚ. Η ομάδα της Δερύνειας θέλει το κάτι παραπάνω φέτος (σ.σ. βλέπει και τετράδα) γι’ αυτό ενισχύθηκε, ενώ η ομάδα της Λάρνακας, η οποία έδειξε σπουδαία δείγματα γραφής στο Σούπερ Καπ που έχασε στις λεπτομέρειες, φέτος θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο. Προπονητής είναι ο Σέρβος Αλεξάνταρ Πέτροβιτς ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ της σπουδαίες μονάδες, μεταξύ αυτών και η διεθνής ακραία Αιμιλία Δημητρίου.

Τέλος, στο «Αφροδίτη» όλα μπορούν να συμβούν στον αγώνα των νεοφώτιστων του «Κorantina Homes» Παφιακού με το ΘΟΪ Αυγόρου. Οι «μπλε» με βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο φέτος θέλουν τη σωτηρία και η έδρα θα αποτελέσει το όπλο τους. Ο αγώνας κόντρα στο ΘΟΪ αποτελεί μονόδρομο εάν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους. Οι «μελανόλευκες» με αμερικανική βοήθεια και εμπειρία θέλουν την άνετη παραμονή γι’αυτό θα επιδιώξουν το διπλό στην Πάφο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ