aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν έκανε πάρτι ο Αλέκος Αλέκου

Όταν έκανε πάρτι ο Αλέκος Αλέκου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ίσως να θυμώσει μαζί μας ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, αλλά δεν φταίμε εμείς όταν μιλά η προϊστορία. Χθες, γράψαμε ότι η τελευταία εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Νέα Σαλαμίνα έγινε επί των ημερών του Κύπριου τεχνικού (1-2, 1999-2000).

Για τη σημερινή έκδοση αποφασίσαμε να βρούμε πότε ηττήθηκε για τελευταία φορά η ΑΕΛ στο Δασάκι από τον Εθνικό, σε παιχνίδι της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Κατά σύμπτωση, πέσαμε ξανά στον πρώην βουλευτή.

Πριν από εννιά χρόνια, οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από την έδρα των μπλε έχοντας ως τεχνικό τον Μιχαηλίδη. Στις 2 Νοεμβρίου του 2008, η ομάδα της Άχνας φιλοδώρησε με τρία τέρματα τους «λέοντες» (3-1), έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλέκου.

Ο Κύπριος επιθετικός είχε πετύχει δύο τέρματα (23’, 53’), ενώ ενδιαμέσως είχε σκοράρει και ο Λαχάι (45’+3). Όσο για τους ηττημένους, σκόραραν χάρις σε αυτογκόλ του Σιντιμπέ (50’).

Έκτοτε, ο Εθνικός δεν νίκησε ποτέ την ΑΕΛ σε παιχνίδι του α’ και του β’ γύρου. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν πέντε φορές και πήραν δύο ισοπαλίες σε παιχνίδια της α’ φάσης του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε τρία παιχνίδια της β’ φάσης. Στο πρώτο, νίκη με 4-3 για τους γηπεδούχους στο άνευ σημασίας β’ γκρουπ του προηγούμενου συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος (2009-10).

Το δεύτερο και το τρίτο ήταν στο πλαίσιο του β’ γκρουπ του νυν συστήματος. Ενδιαφέρον είχε μόνο ο Εθνικός, ο οποίος προσπαθούσε να σωθεί. Αποτελέσματα, μία ισοπαλία (0-0) και μία νίκη για τους μπλε (2-0), τις περιόδους 2014-15 και 2015-16, αντιστοίχως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ