aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟμάδα με ποιότητα και προσωπικότητα

Ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η νέα ΑΕΛ, όπως την ετοιμάζει ο Πάμπος Χριστοδούλου, μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να την απολαύσουν οι φίλοι της όπως τη θέλουν, όμως τα πρώτα θετικά στοιχεία έχουν φανεί. Είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και της θέλησης όλων να βελτιωθούν προς το καλύτερο.

Σε όλες τις γραμμές των γαλαζοκίτρινων αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι διαθέτουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την προσωπικότητα και την ποιότητά τους μπορούν να ανεβάσουν και τους υπόλοιπους σε πολύ πιο μεστές εμφανίσεις. Στην άμυνα δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Ντόσα Ζούνιορ είναι πολύ πιο ώριμος από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΛ και μπορεί να βοηθήσει για να δέσει ακόμη περισσότερο αμυντικά η ομάδα. Δίπλα του είναι ο Βαλεντίνος Σιέλης, επίσης πιο ώριμος.

Απ’ εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι σταθερές αξίες των Νικολάου, Σοάρες και Σαβάν, όμως οι δύο άλλοι νεοφερμένοι, ο Ντανίλο Μπουένο και  Λούκας Σόουζα έχουν ήδη κερδίσει πολλούς πόντους. Ειδικά ο τελευταίος όταν πιάσει τα στάνταρ της απόδοσής του θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος, αν και ανασταλτικός έχει φοβερά πνευμόνια για να καλύπτει όλους τους χώρους και να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Με περγαμηνές έχει αποκτηθεί ο Αρουαμπαρένα και ο χρόνος θα δείξει πόσο θα βοηθήσει, ενώ απαιτήσεις υπάρχουν και από τον Γεωργιάδη. Συνοπτικά, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι η ΑΕΛ διαθέτει (μέχρι τώρα) πιο ποιοτικές μονάδες στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Οι απορίες αφορούν την επιθετική γραμμή, εκεί όπου δεσπόζει ο ενθουσιασμός των Μέσκα και Σαρκί, αλλά περιμένουν και από τους υπόλοιπους περισσότερα.  Και επειδή ο χρόνος δουλεύει υπέρ της λεμεσιανής ομάδας, το ζητούμενο είναι να προχωρεί και με νίκες, κάτι που θα δημιουργήσει ακόμη καλύτερες συνθήκες.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στη σειρά στα οποία η ΑΕΛ θα κληθεί να δώσει εξετάσεις, όμως προς το παρόν βήμα προς βήμα. Μπροστά τους έχουν τον αγώνα με τον Εθνικό. Εκεί είναι το μυαλό τους και ο Πάμπος Χριστοδούλου προετοιμάζει την ομάδα του με στόχο άλλη μια επιτυχία, που θα ανεβάσει μεν τις μετοχές της, αλλά θα της προσθέσει και μπόλικη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Ευεργετικός ο ανταγωνισμός

Είναι ευχάριστος ο ανταγωνισμός που παρατηρείται για μια θέση στην ενδεκάδα και λογικά ευχάριστος και ο πονοκέφαλος γα τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου.  Ο Μάρκο Αϊρόσα είναι εκτός και περιμένει την ευκαιρία του, αφού ο Χάρης Κυριάκου έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ο Φορτούνα πάει πολύ καλά, όμως η επιστροφή του Παπάνκο θα του βάλει πίεση. Το ίδιο και με τους μέσους, ενώ στην επίθεση η προσθήκη του Αρουαμπαρένα λογικά θα υποχρεώσει τον Ουέλινκτον να γίνει καλύτερος. Τα ίδια ισχύουν και για τα άκρα, με τους Μέσκα, Σαρκί και Γεωργιάδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ