aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Πίττας «ντύθηκε» Βινίσιους! (pics & vid)

Ο Πίττας «ντύθηκε» Βινίσιους! (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η ΑΕΛ βρέθηκε μία ανάσα από μία σπουδαία νίκη απέναντι στον συμπολίτη της Απόλλωνα, στο… πέσιμο της αυλαίας της 32ης αγωνιστικής και έκτης στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά, οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ κέρδισαν για 65’ λεπτά με 1-0 χάρις σε γκολ του Πίτι στο 28’, ο Πίττας ισοφάρισε σε 1-1 στο 90’ + 3 για τον Απόλλωνα και έτσι έμεινε στον… συμβιβασμό το μεγάλο λεμεσιανό ντέρμπι. 

Σε ένα μοιρασμένο ματς από πλευράς απόδοσης, αφού η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και του Σωφρόνη Αυγουστή στην επανάληψη, η εικόνα ήταν αρκετά καλή, οι φάσεις πολλές και παρόλο που το αποτέλεσμα κρίθηκε στις καθυστερήσεις, ίσως να θεωρηθεί και δίκαιο κυρίως από την πλευρά των κυανόλευκων. Υπενθυμίζουμε πως κάτι ανάλογο συνέβη και στον πρώτο αγώνα της β’ φάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν η ΑΕΛ είχε το προβάδισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα χάρις σε γκολ του Αρουαμπαρένα, αλλά ισοφαρίστηκε επίσης στις καθυστερήσεις χάρις σε γκολ του Βινίσιους!

Έστω με την ισοπαλία, η ΑΕΛ αξιοποίησε την χθεσινή ήττα της Ομόνοιας από την ΑΕΚ, επέστρεψε στην 4η θέση και αύξησε τη διαφορά στο +2, εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα που για δεύτερη φορά άφησε αναξιοποίητο ένα στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ (η πρώτη ήταν στην ήττα των γαλαζοκίτρινων από την ΑΕΚ) στην ίδια φάση της τρέχουσας σεζόν. Ο Απόλλωνας πλέον είναι δεύτερος με 68 πόντους, όσους έχει και η 3η ΑΕΚ. Αμφότεροι οι κυανόλευκοι και οι κιτρινοπράσινοι, βρίσκονται στο -4 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Στο πρώτο μέρος του ντέρμπι, η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν λίγες καλές φάσεις, ήταν όλες δικές της και μετέτρεψε την υπεροχή της σε γκολ με πλασέ του Πίτι εντός περιοχής, έπειτα από ασίστ του Αϊρόσα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, κάτι που τους επέτρεψε και ο Απόλλωνας που δεν είχε την απόδοση που απαιτείτο για για ιδοσφαρίσει.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημά της, ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος, απώλεσε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι γαλαζοκίτρινοι δεν απείλησαν. Μάλιστα, μπορούσαν αν δεν είχαν την τύχη… εναντίον τους να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Οι κυανόλευκοι κατάφεραν με τον τσαμπουκά και την επιμονή τους να φτάσουν στην ισοφάριση στο 90′ + 3 και να γλυτώσουν από την ήττα. Ο Πέδρο έπειτα από ατομική προσπάθεια επιχείρησε τη σέντρα και ο Πίττας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ρομό ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Χρυσή αλλαγή ο Γιάννης Πίττας

Η υποχρεωτική απουσία του Μέσκα έφερε στην ενδεκάδα τον Μπλάνκο, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος στη δεξιά πτέρυγα μαζί με τον Αϊρόσα. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις επιθετικοί της ΑΕΛ, Μπλάνκο, Γεωργιάδης και Μαύρου βρέθηκαν μαζί για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Οι δύο μέσοι Νικολάου και Σοάρες πήγαν πολύ καλά, βοηθώντας την άμυνα, αλλά και κατεβάζοντας την μπάλα στους επιθετικούς. Από την άλλη, η δραστηριότητα του Ντα Σίλβα περιορίστηκε και το βάρος έπεσε στους Σατσέτι και Πέδρο. Ο Απόλλων πίεσε στην επανάληψη και η αλλαγή του Σατσέτι με τον Πίττας αποδείχθηκε ωφέλιμη, καθώς ο μικρός αναδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή.

Ακολουθεί η ταυτότητα, το φωτορεπορτάζ και το live της αναμέτρησης.

Απόλλωνα (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Σέρζιο (46′ Σεμέδο), Χ. Κυριάκου, Βινίσιους, Γκόμες, Πέδρο, Σατσέτι (83′ Πίττας), Παπουλής (73′ Στυλιανού), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Ρομό, Αϊρόσα, Μίτρεα, Λαφράνς, Φορτούνα, Μπλάνκο (67′ Μπλάνκο), Νικολάου, Σοάρες, Γεωργιάδης (84′ Χ. Κυριάκου), Πίτι (80′ Σαβάν), Μαύρου.

Σκόρερ: 90′ + 3 Πίττας / 28′ Πίτι.

Κίτρινες: 33′ Μάγκλιτσα (2η), 68′ Γκόμες, 70′ Στασέτι (4η) / 59′ Λαφράνς, 35′ Πίτι, 70′ Αϊρόσα.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ