aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΜονιάτης στο Goal: «Δεν μπορώ να πω στους ΑΕΛίστες να έρθουν στο γήπεδο»

Μονιάτης στο Goal: «Δεν μπορώ να πω στους ΑΕΛίστες να έρθουν στο γήπεδο»

Η ΑΕΛ πραγματοποιεί κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, καθώς παραμένει στη τελευταία θέση με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό της. Παρ’ όλα αυτά η… βασίλισσα του κυπριακού μπάσκετ δεν ξεγράφεται και ειδικά σε ένα λεμεσιανό ντέρμπι όπως είναι αυτό με τον Απόλλωνα.

Μπορεί οι κυανόλευκοι του Αντώνη Κωνσταντινίδη να πραγματοποιούν εξαιρετική αρχή στο πρωτάθλημα, ωστόσο το ντέρμπι των δύο συμπολιτών είναι διαφορετική υπόθεση. Είναι ένα παιχνίδι δύο «διαφορετικών κόσμων», το οποίο τις πλείστες των περιπτώσεων κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Για το αποψινό αγώνα λοιπόν (19:00) μίλησε στο Goal.com.cy ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ και γέννημα θρέμμα των γαλαζοκίτρινων, Μάριος Μονιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στη φετινή σεζόν, το κλειδί της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

Πως βλέπεται το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και να θεωρείς αν είναι μία ευκαιρία για restart;

«Το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα και κάθε παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι υψηλής σημασίας. Καταρχήν είναι το ντέρμπι της πόλης και αυτό τα λέει όλα και οι δύο ομάδες περάν από όλα τα άλλα χρειάζονται την νίκη και για λόγους γοήτρου. Απ’ την άλλη είναι μια ευκαιρία για μας για να κάνουμε μια νέα αρχή όταν μια νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι και μέσα στην έδρα μας θα μας δώσει φυσικά το έναυσμα και την ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Όλοι στην ομάδα θέλουμε και ταυτόχρονα επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή και αυτό ευελπιστούμε ότι θα είναι σήμερα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Απόλλωνα και ποιο θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης;

«Το δυνατό σημείο και οι παίχτες κλειδιά του Απόλλωνα είναι ο Στέφανος Ηλιάδης και ο Lian O’ Reilly κάτι που θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε στον σημερινό μας αγώνα. Τέτοιες αναμετρήσεις όμως κρίνονται και παίρνει την νίκη αυτός που το θέλει περισσότερο αποδεικνύοντας το μέσα στο παρκέ, παλεύοντας και για κάθε φάση και αυτός με τα λιγότερα λάθη».

Ποιοι είναι οι στόχοι της φετινής ΑΕΛ;

«Όταν μιλάμε για την καλαθοσφαιρική ΑΕΛ και για στόχους πάντα θα πρέπει να είναι ο τίτλος κάτι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν στην ομάδα. Η ομάδα φέτος λόγω του ότι άργησε να καταρτιστεί και την δεδομένη στιγμή έχει ως στόχο τη νίκη σε κάθε αγώνα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε τον απολογισμό μας».

Ποιο μήνυμα στέλνεις στους φίλους της ομάδας;

«Δυστυχώς στην πλειοψηφία του κόσμο μας δεν μπορώ να του κάνω κάλεσμα για να έρθει σήμερα στο γήπεδο. Σέβομαι απόλυτα την στάση του κόσμου της ΑΕΛ που κρατά απέναντι στον νόμο και αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη είμαι υπέρ του και τους στηρίζω. Όμως από την άλλη υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για το τμήμα και μας στηρίζουν που ακόμη και με αυτό τον τρόπο μας δίνουν δύναμη. Ο κόσμος της ΑΕΛ στην καλαθόσφαιρα θέλει και έχει μάθει να πανηγυρίζει τίτλους. Με την πάροδο του χρόνου όμως και με τις κατάλληλες ενέργειες η ΑΕΛ θα επιστρέψει εκεί που της αρμόζει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ