aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΚύπελλο: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών και το γήπεδο του τελικού

Κύπελλο: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών και το γήπεδο του τελικού

Ανόρθωση – Ομόνοια και Απόλλων – ΑΕΛ συνθέτουν τα δύο «καυτά» ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Coca – Cola. Η «Κυρία» επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» με 2-0 και σε συνδυασμό με το ισόπαλο1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Ομόνοια.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός στις 29 Απριλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ανόρθωση και Ομόνοια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ημιτελικά κυπέλλου για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και το παρελθόν είναι απόλυτα ισορροπημένο.

Συγκεκριμένα τη σεζόν 1962/63 νικήτρια αναδείχθηκε η Ανόρθωση, το 1973/74 προκρίθηκε η Ομόνοια, όπως και τη σεζόν 1982/83, ενώ τελευταία φορά που αντάμωσαν στα ημιτελικά του κυπέλλου ήταν το 2001/02 με την Ανόρθωση να εξασφαλίζει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 22 Απριλίου στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός στις 29 Απριλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Άντερα…

Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι δύο μεγάλοι της Λεμεσού, Απόλλων και ΑΕΛ. Η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΛ θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα, ενώ ο Απόλλων που πήρε με την ψυχή στο στόμα την πρόκριση επί του Εθνικού θα επιδιώξει να βρεθεί σε τελικό κυπέλλου για έβδομη φορά την τελευταία δεκαετία. Τα δύο ντέρμπι μεταξύ των ομάδων της Λεμεσού θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου και 29 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Στα ημιτελικά ο Απόλλων μετά από «θρίλερ» 120’, άγγιξε το θαύμα ο Εθνικός

Ο τελικός κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου ΓΣΠ, σύμφωνα με τα όσα προνοεί η προκήρυξη του κυπέλλου, ενώ θα μετοδοθεί σε ανοικτή ζώνη από την τηλεόραση του Αlpha Κύπρου

Αναλυτικά η προκήρυξη

«Ο Τελικός Κυπέλλου Κύπρου θα διεξαχθεί στο Γ.Σ.Π., με τις εξής παραμέτρους, σε περίπτωση που μια από τις δύο ομάδες του Τελικού είναι ομάδα που χρησιμοποιεί σαν έδρα της, το στάδιο Γ.Σ.Π.:

H ομάδα που δεν έχει σαν έδρα το ΓΣΠ θα πάρει:

(α) Το 60% των καθαρών εισπράξεων (σε περίπτωση που τα έσοδα αποφασιστεί να δοθούν στις ομάδες)

(β) Θα πάρει τη ∆υτική κερκίδα του Σταδίου (κάτω διάζωμα), καθώς επίσης και μία από τις κερκίδες Βόρεια ή Νότια. Αν είναι η Ομόνοια Λευκωσίας η μία ομάδα του τελικού θα πάρει και την ΝΟΤΙΑ κερκίδα η ομάδα που δεν έχει έδρα το ΓΣΠ.

(γ) Η ομάδα που χρησιμοποιεί σαν έδρα το στάδιο Γ.Σ.Π. θα πάρει τα αποδυτήρια της που χρησιμοποιεί στους αγώνες που είναι γηπεδούχος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ