aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ υπεροψία είναι κακός φίλος

Η υπεροψία είναι κακός φίλος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Τι άλλο υπάρχει στον κόσμο πέρα από το ποδόσφαιρο; Ανόητη ερώτηση θα πει κάποιος, ειδικά όσοι το θεωρούν ως ένα άθλημα που τρέφει ή ενισχύει τα ανθρώπινα πάθη. Αλλά κάθε αληθινός ποδοσφαιρόφιλος την έχει θέσει κάποια στιγμή στον εαυτό του. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το απροσδόκητο, το απίθανο σενάριο, το αβέβαιο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και έχει κερδίσει εκατομμύρια φίλους αφού σε αυτό ο αδύνατος διεκδικεί τις πιθανότητές του. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ το έθεσε κάπως διαφορετικά. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό σπορ», είπε αμέσως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από το κύπελλο.

Η ΑΕΛ έμεινε έξω για λόγους που έχουν να κάνουν περισσότερο με την υπεροψία των ποδοσφαιριστών της και όχι με την αξία τους. Αν ήταν έτσι θα έπαιρναν την πρόκριση χωρίς αγώνα. Όμως έπρεπε αυτή την ανωτερότητα να την εμφανίσουν και στο χορτάρι του ΓΣΖ. Σε μια ουδέτερη έδρα, απέναντι σε ένα αντίπαλο που του έλειπε η ποιότητα, πολύ περισσότερο η εμπειρία, αλλά όχι η διάθεση, η πίστη και η μεγάλη θέληση. Παιδιά τα οποία μαζί με τον προπονητή τους δούλεψαν πολύ για να φτάσουν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Νεαροί, όπως ο 16χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο 18χρονος Μάριος Περατικός, ο 19χρονος Δημήτρης Μαχάττος, ο 20χρονος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο 21χρονος Κυριάκος Παναγή και πάει λέγοντας. Όλοι τους θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν στη δεύτερη ομάδα της ΑΕΛ. Κι όμως… το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό σπορ στο οποίο τα παιδιά του Μάριου Κκαρά, η ομάδα του όψιμου προέδρου Κώστα Ηλία έχει πετύχει αυτό που οι πλείστοι θεωρούσαν ως παραμύθι του Αισώπου.

Προφανώς ο αποκλεισμός δεν σβήνει τα όσα πέτυχε η ΑΕΛ το προηγούμενο διάστημα, ούτε όμως μπορεί και να περάσει απαρατήρητος. Γιατί δεν έχει να κάνει με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά είναι θέμα κουλτούρας, επαγγελματισμού και απουσίας ψυχολογικής προετοιμασίας ως όφειλαν οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία.

Μια ομάδα που στοχεύει την τελευταία δεκαετία στην έξοδό της στην Ευρώπη δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αδιαφορία στους αγώνες της. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο Μπαλταζάρ πήρε ένα γερό μάθημα, το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές, αλλά δύσκολα θα τους συγχωρεθεί από τους οπαδούς τους (που ξέρουν πότε να στηρίξουν και πότε θα απολέσουν την εμπιστοσύνη τους) παρόμοια συμπεριφορά σε κάποιο άλλο παιχνίδι στο κοντινό μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ