aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ «σπόντα» του Ντόσα ανέβασε ξανά την ΑΕΛ στο ρετιρέ!

Η «σπόντα» του Ντόσα ανέβασε ξανά την ΑΕΛ στο ρετιρέ!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Τεράστια σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ στο Τσίρειο απέναντι στην ομάδα του Ερμή με 3-2. Οι «φτεροπόδαροι» έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΛ, ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού βρήκαν ξανά την λύση για να κερδίσουν το τρίποντο. «Λυτρωτής» ο Χουράδο έπειτα από ένα σουτ του Τζούνιορ, το οποίο κόντραρε στον Ισπανό επιθετικό (73’), αποβλήθηκε ο Κεϊτά του Ερμή (69’). Από ένα γκολ οι Αντάμοβιτς, Ρομάν για την ΑΕΛ και οι Μαρτίνιουκ και Μαύρου για τον Ερμή. Στην κορυφή ξανά η ΑΕΛ με 28 πόντους, ο Ερμής παρέμεινε στην προτελευταία θέση με επτά.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Οι πρώτες ενδείξεις για τον σοβαρό τραυματισμό του Τόρες

«Χορταστικό» το πρώτο ημίχρονο

Τέσσερα γκολ, σκληρό παιχνίδι, κίτρινες και αναγκαστική αλλαγή είχε το «μενού» του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντούσαν Κέρκεζ «έχασε» νωρίς τον Τόρες, ο οποίος δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Γκουλόν και αποχώρησε με το φορείο (την θέση του πήρε ο Ρομάν).

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΛ έδειξε χαρακτήρα και ο Αντάμοβιτς με ωραίο σουτ έπειτα από ασίστ του Μακρή άνοιξε το σκορ (19’, 1-0). Η αντίδραση του Ερμή ήταν άμεση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της ΑΕΛ και ισοφάρισε σε 1-1 (26’ Μαρτίνιουκ). Το παιχνίδι πήρε «άγρια» ομορφιά, η μπάλα ανεβοκατέβαινε και η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί ξανά στο σκορ με ωραία κεφαλιά του Ρομάν (36’, 2-1).

Ωστόσο, τα λάθη στην άμυνα της ΑΕΛ συνεχίστηκαν και σε μια ανύποπτη φάση, ο Μαύρου εκμεταλλεύτηκε νέα «ολιγωρία» και έστειλε ξανά την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια (45’, 2-2).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μαύρου δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, καθώς είναι δανεικός από την ομάδα της Λεμεσού στον Ερμή.

Με δέκα ο Ερμής, η «σπόντα» του Τζούνιορ «λύτρωσε» την ΑΕΛ!

Στην επανάληψη, ο Ερμής έκλεισε καλά τους χώρους και δεν άφησε την ΑΕΛ να γίνει απειλητική προς την εστία του Γιώργου Παπαδόπουλου. Αντιθέτως ο Ερμής ήταν αυτός που απείλησε τρεις φορές την εστία του Βοζίνια (57’ δύο φορές Μαύρου και Πηλέα, 70’ δοκάρι από τον Φυλακτού).

Στην συνέχεια, ο Κεϊτά άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές (69’) κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού.  Από «σπόντα», ο Ντόσα Τζούνιορ έπιασε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Χουράδο, ο Παπαδόπουλος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της εστίας του (73′, 3-2).

Μέχρι το τέλος του αγώνα τα δεδομένα δεν άλλαξαν και η ΑΕΛ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα Α., Τεσέιρα Ν., Ντόσα Τζούνιορ, Γουίλερ, Γκαθτανιάγια (70′ Μυτίδης), Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα (59′ Λ. Σίλβα), Μακρής, Τόρες (20′ Ρομάν), Χουράδο.

Ερμής (Ντε Ντέους): Παπαδόπουλος, Γκουλόν (89′ Λύτρας), Ταραλίδης, Μαρτινίουκ, Μαύρου (82′ Κατσιατής), Ντίντακ (74′ Γεωργίου), Πηλέας, Μαλόν, Κεϊτά, Φυλακτού, Κουατσίκα.

Σκόρερ: 19′ Αντάμοβιτς, 36′ Ρομάν, 73′ Χουράδο / 26′ Μαρτίνιουκ, 45′ Μαύρου

Κίτρινες: Γκουλόν, Κουατσίκα, Κεϊτά / Γουίλερ, Σίλβα, Α. Τεισέιρα

Αποβολές: 70′ Κεϊτά

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος

Παρατηρητής διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ