aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΗ μια για το σερί, η άλλη για τον φραγμό

Η μια για το σερί, η άλλη για τον φραγμό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από τη στιγμή που η Ανόρθωση εδρεύει στη Λάρνακα, μετά τα θλιβερά γεγονότα του 1974, οι αναμετρήσεις της με την ΑΕΚ έχουν χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι. Γι’ αυτό και συνήθως τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες προσελκύουν αρκετό κόσμο, κάτι που ίσως επαναληφθεί σήμερα.

Μάλιστα, το σημερινό έχει και μία ιδιαιτερότητα. Οι κιτρινοπράσινοι θα υποδεχτούν για τελευταία φορά τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου στο ΓΣΖ, αφού σύντομα θα μετακομίσουν στο διπλανό «ΑΕΚ Αρένα».

Οι γηπεδούχοι θέλουν να αποχαιρετήσουν με επιτυχία το τελευταίο -κατά πάσα πιθανότητα- ντέρμπι που θα δώσουν στο γήπεδο του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων. Παραλλήλως, θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο εντός έδρας σερί τους επί της «Μεγάλης Κυρίας». Μετά την περίοδο 2012-13, κατά την οποίαν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο νίκες (2-3, 0-1), ακολούθησαν πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις της ΑΕΚ στο ΓΣΖ (2-1, 1-0, 2-0, 1-0, 3-2).

Γενικά, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των αγώνων που έγιναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», οι Λαρνακείς έχουν νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Με τις συνεχόμενες νίκες της, η ομάδα της Λάρνακας απέκτησε την υπεροχή από την αντίστοιχη της Αμμοχώστου, στα ματς της τελευταίες πενταετίας στο ΓΣΖ και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Μετρά οκτώ νίκες και τέσσερις ήττες, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις ισοπαλίες.

Ασφαλώς, η Ανόρθωση θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην γκίνια απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο και να αφήσει ως τελευταία γεύση μία ευχάριστη ανάμνηση από το ΓΣΖ. Όσο για την ΑΕΚ, έχει κάθε λόγο να επιδιώξει τη συνέχεια της μικρής παράδοσης, αφού σε αυτή την περίπτωση θα επιστρέψει στην κορυφή, αλάνθαστη, μεγαλώνοντας τη δυναμική τίτλου που έχει αναπτύξει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ