aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓκολ, θέαμα, «γαλαζοκίτρινη» νίκη και πολύ νέο… αίμα! (vid & δηλώσεις)

Γκολ, θέαμα, «γαλαζοκίτρινη» νίκη και πολύ νέο… αίμα! (vid & δηλώσεις)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ και η Ομόνοια πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα στο Τσίρειο με τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού να φεύγουν νικητές στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ κέρδισε με 3-2 την Ομόνοια, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της  με τον καλύτερο τρόπο και τερματίζοντας στην 4η θέση. Η ευρωπαϊκή της συμμετοχή, έδωσε την ευκαιρία στους φίλους της που ήλθαν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν την ομάδα τους.

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αλά αυτό δεν εμπόδισε τις δύο μεγάλες ομάδες να παρουσιάσουν καλό θέαμα και παράλληλα να αναδειχθεί το ταλέντο μερικών νεαρών. Το χαρακτηριστικό της  αναμέτρησης ήταν πως δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, ο Γιάννης Γερολέμου από πλευράς ΑΕΛ και ο Ανδρέας Κατσαντώνης από πλευράς Ομόνοιας σημείωσαν τα παρθενικά τους τέρματα στην Α’ κατηγορία.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Σάσι στο 36’ ΚΑΙ η Ομόνοια απάντησε με τον Άρνασον στο 52’. Η ΑΕΛ δέχθηκε πίεση στην συνέχεια, όμως το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Γεωργίου  στο 60’, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, είχε και δυο πολύ καλές επεμβάσεις.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η ΑΕΛ ανέβηκε και στο  81’ ο Γερολέμου έκανε το 2-1 και στο 85’ ο Σοάρες το 3-1. Η Ομόνοια μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Κατσαντώνη. Το παιχνίδι διατηρήθηκε σε ψηλά επίπεδα, λόγω κυρίως της διάθεσης όλων των ποδοσφαιριστών. Οι νεαροί ανταποκρίθηκαν και οι πιο έμπειροι τους βοήθησαν να αναδείξουν το ταλέντο τους.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Γεωργίου, Χ. Κυριάκου, Λαφράνς, Α. Κυριάκου, Μίτρεα (76’ Σ. Βασιλείου), Στ. Παντελή (70’ Μέσκα), Σοάρες, Νεοφύτου (58’ Γερολέμου), Σαβάν, Σάσι, Ηλία.

Ομόνοια (Γέσπερ Φρέντμπεργκ): Χριστοδούλου, Φιλιώτης, Άρνασον, Φραγκέσκου, Καρλίτος (46’ Χατζάρας), Μαργκάσα (75’ Φιάκας), Φυλακτού, Αζίζ (86’ Χαραλάμπους), Φλορέσκου, Κατσαντώνης.

Ημίχρονο: 1-0.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 36’ Σάσι, 81’ Γερολέμου, 85’ Σοάρες / 53’ Άρνασον, 90’ + 1 Κατσαντώνης.

Κιτρινες: Μίτρεα / Φιλιώτης, Αζίζ.

Αποβολές: -/-.

Εισιτήρια: 1000

Διαιτητής: Γ. Νικολάου

Βοηθοί: Στ. Νικήτα και Χρ. Χρίστου

Τέταρτος: Ν. Νεοκλέους.

O Γέσπερ Φρέντμπεργκ δήλωσε κουρασμένος που η ομάδα του έχασε άλλο ένα παιχνίδι. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω κουρασμένος που χάσαμε πάλι. Είναι ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία όμως θέλαμε να το κερδίσουμε για τον σύλλογο και τον κόσμο. Δώσαμε ευκαιρίες σε νεαρούς και είμαστε περήφανοι για το τι έκαναν. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε θετική εικόνα σαν ομάδα. Δεχτήκαμε εύκολο γκολ στο πρώτο μέρος. Τα παιδιά που ήρθαν από την δεύτερη ομάδα έκαναν καλή δουλειά. Γίνεται σωστή δουλειά στα τμήματα υποδομής της Ομόνοιας. Το ΔΣ θα κάνει την αποτίμηση της χρονιάς. Η Ομόνοια πρέπει να επιστρέψει και να μείνει δυνατή. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ».

O τεχνικός της ΑΕΛ Μπρούνο Μπαλταζάρ δήλωσε πως είχαν μια δύσκολη χρονιά και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Ανέφερε ο Πορτογάλος: «Τελευταίο παιχνίδι σε μια μεγάλη χρονιά και απαίτησα από τους παίκτες μου να είναι σοβαροί, επαγγελματίας και να κερδίσουν το παιχνίδι. Ξέραμε ότι η Ομόνοια θα ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι δείχνοντας χαρακτήρα, γι΄ αυτό και ζήτησε το ίδιο από τους παίκτες μου. Δεν θέλω να πω πολλά για το παιχνίδι, μόνο ένα πράγμα. Αυτό που πετύχαμε για να βρεθεί ξανά η ομάδα στην Ευρώπη, έγινε εξαιτίας αυτών των παικτών που έχουμε στα αποδυτήρια, έκαναν την δουλειά του προπονητικού τιμ πιο εύκολη. Και τους αξίζει να φοράνε την φανέλα της ΑΕΛ. Μετά από μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά τους αξίζει η επιτυχία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ