aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓιατί η ΑΕΛ απέκτησε τον Ντόσα

Γιατί η ΑΕΛ απέκτησε τον Ντόσα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντόσα Ζούνιορ επέστρεψε στην ΑΕΛ! Αυτό που είχε πει όταν αποχωρούσε πριν από τρία χρόνια, πως μόνο στην ΑΕΛ θα αγωνιζόταν αν επέστρεφε στην Κύπρο, το κάνει πραγματικότητα. Υπέγραψε χθες τριετές συμβόλαιο με τους γαλαζοκίτρινους και η διοίκηση με ανακοίνωσή της καλωσόρισε τον διεθνή κυπριοποιημένο κεντρικό αμυντικό. «Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ καλωσορίζει τον διεθνή αμυντικό πίσω στην ομάδα και του εύχεται επιτυχίες και τίτλους με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα».

Η επιστροφή του Ζούνιορ στην ομάδα της Λεμεσού, είναι σίγουρο πως θα την καταστήσει πιο αξιόμαχη αμυντικά, καθώς είναι γνωστές οι δυνατότητές του. Μάλιστα η είδηση πως ο Ζούνιορ θα ανήκει και πάλι στις τάξεις της ΑΕΛ, έχει σκορπίσει άκρατο ενθουσιασμό στον κόσμο, ο οποίος διαπιστώνει το ζωηρό ενδιαφέρον της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας να παρουσιάσουν ένα αξιόμαχο σύνολο στο νέο πρωτάθλημα.

Η απόκτηση του Ζούνιορ, αποτελεί μία ακόμη κίνηση του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους. Ενισχύεται η ΑΕΛ και παράλληλα υλοποιείται και η επιθυμία του Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος ήθελε πώς και πώς την επιστροφή του έμπειρου αμυντικού. Πέραν τούτου, είναι και μία κίνηση-μήνυμα της διοίκησης προς τον κόσμο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, προκειμένου να αυξηθεί η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.

Από εκεί και πέρα, από μόνο του το αποτέλεσμα του φιλικού του περασμένου Σαββάτου με τη Νέα Σαλαμίνα (3-5), δείχνει πως η ΑΕΛ θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Η ομάδα στερείται ομοιογένειας και οι αυξομειώσεις στην απόδοσή της προβλημάτισαν τον Χριστοδούλου.

Η ΑΕΛ είχε δύναμη και τρεξίματα, είχε καλή ανάπτυξη, όμως τα πέντε γκολ που δέχθηκε προκαλούν προβληματισμό. Φάνηκε αδυναμία στην οργάνωση και στην αναχαίτιση των αντιπάλων, όμως ήταν φιλικό, στο οποίο ο Κύπριος τεχνικός πειραματίστηκε και είδε αυτά που ήθελε να δει για να τα διορθώσει έγκαιρα.

Στην πρώτη του εμφάνιση o Ντανίλο Μπουένο έδειξε καλά στοιχεία και σίγουρα θα βοηθήσει, ενώ ο Κάρλος Ουέλινγκτον πέτυχε και τα τρία γκολ. Σίγουρα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τα δύο γκολ ήταν προϊόν εκτελέσεων πέναλτι, ωστόσο έδειξε ότι έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και θα βοηθήσει πολύ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ