aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα€1.000.000 για τον Ράιαν Μαέ

€1.000.000 για τον Ράιαν Μαέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Ράιαν Μαέ, αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού επένδυσε στον 23χρονο επιθετικό το καλοκαίρι του 2019 και δύο χρόνια μετά, βλέπει τις μετοχές του να εκτοξεύονται. Σε τέτοιο σημείο που για να παραχωρηθεί, όπως λένε στην ΑΕΛ, θα πρέπει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος σύλλογος να καταβάλει περίπου €1.000.000.

Ο ποδοσφαιριστής, μετά από μία καλούτσικη περσινή σεζόν, ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό στην τρέχουσα, αποτελώντας έναν εκ των καλύτερων επιθετικών στα γήπεδά μας. Για να αντιληφθείτε, αγωνίσθηκε σε 35 αγώνες (πρωτάθλημα, κύπελλο) πετυχαίνοντας 17 γκολ. Δηλαδή, σκόραρε στα μισά παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντούσαν Κέρκεζ, δείγμα της ποιότητάς του.

Στην ΑΕΛ, ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως πρόταση, ωστόσο ο εξελίξιμος στράικερ εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα «σκάσουν» προσφορές. Προφανώς, αυτά τα μηνύματα λαμβάνει από τον μάνατζέρ του, ο οποίος τον προωθεί σε συλλόγους του εξωτερικού.  Ο παίκτης, γνωρίζει ότι ρώτησαν γι΄αυτόν αρκετές ομάδες, διατηρώντας ανοιχτό το παράθυρο για να κινηθούν επισήμως. Επί της παρούσης, το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΛ, διατηρεί συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο με τον Μαέ, οπότε έχει το πάνω χέρι.

Σε περίπτωση που δεν έλθει πρόταση η οποία θα ανταποκρίνεται στην κοστολόγησή του, τότε πρόθεση της διοίκησης είναι να κινήσει τις διαδικασίες για την πρόωρη ανανέωση των συμβατικών δεσμεύσεων ώστε να διατηρήσει την ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ της σε ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης. Να μην ξεχνάμε πως είναι 23 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Εν τω μεταξύ, όλα τα θέματα που άπτονται του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν θα τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση που προγραμματίζεται προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους και του προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ, θα χαραχθεί η γραμμή για την πορεία πλεύσης στις προσθαφαιρέσεις.

Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το πλάνο των προηγούμενων ετών. Δηλαδή, λίγες προσθήκες και λίγες αποδεσμεύσεις προκειμένου το σύνολο να διευρύνει το αγωνιστικό βεληνεκές χρόνο με τον χρόνο, διεκδικώντας διακρίσεις και τίτλους.

Οι Μπουνόζα, Πάντιτς και Αντάμοβιτς θα κουνήσουν μαντήλι, το ίδιο και δύο-τρεις άλλοι παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Θα γίνουν ισάριθμες μετεγγραφές ώστε το σύνολο να εμφανιστεί πανέτοιμο στις ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) υποχρεώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ