aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΧριστάκης: «66% σε Ομόνοια, 33% στον Απόλλωνα. Το ένιωθα για τον Αυγουστή»

Χριστάκης: «66% σε Ομόνοια, 33% στον Απόλλωνα. Το ένιωθα για τον Αυγουστή»

Λιγότερο επιθετική σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αλλά πιο κοντρολαρισμένη χαρακτήρισε την ομάδα του Απόλλωνα ο Χριστάκης Χριστοφόρου. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο πρώην τεχνικός των γαλάζιων και της εθνικής Κύπρου σημείωσε πως οι τελευταίες νίκες των γαλάζιων βοήθησαν ώστε να αποκτήσει μομέντουμ, ενώ αναφέρθηκε στις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος σε περίπτωση που ο τίτλος κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ, ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου εκτίμησε πως ο Σωφρόνης Αυγουστή πήγε σε άσχημη περίοδο στην ΑΕΚ, εκφράζοντας την άποψη πως σύντομα θα βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Χαρακτήρισε αποτυχημένη την πορεία της Ανόρθωσης και υπογράμμισε πως η ΑΕΛ ανεξαρτήτως της κατάληξης στο πρωτάθλημα για τον ίδιο είναι σαν να στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τι σας κάνει εντύπωση από τον Απόλλωνα των τελευταίων αγωνιστικών και τι άλλαξε στην ομάδα; «Να πούμε ότι με τον Σωφρόνη Αυγουστή ήταν πολύ πιο επιθετική ομάδα. Ενδιαφερόταν περισσότερο να σκοράρει, παρά να αμυνθεί, ενώ με τον κύριο Πετράκη έχει μια πιο κοντρολαρισμένη ομάδα. Δεν επιτίθεται τόσο πολύ όσο προηγουμένως, αλλά δεν δέχεται επιθέσεις. Πιο δύσκολα σκοράρει, αλλά πιο δύσκολα δέχεται τέρμα. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να μάθει τους παίκτες του. Τώρα, τους γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να βγάλει περισσότερα από τον καθένα. Επίσης, οι παίκτες έμαθαν τι ζητά ο προπονητής και αποδίδει καλύτερα η ομάδα. Το μομέντουμ που κέρδισε στα τελευταία ματς, κερδίζοντας την Ομόνοια στα τελευταία λεπτά, ισοφαρίζοντας την Ανόρθωση στο τελευταίο λεπτό και η επιτυχία της ΑΕΛ μετά από καιρό έδωσαν δυναμική. Το ρόστερ πάντα υπήρχε, πιστεύω είναι το καλύτερο από όλες τις ομάδες. Έκανε αντεπίθεση και κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια».

Στην Ομόνοια διαπιστώνεται αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της; «Στην αρχή η Ομόνοια ήταν η μοναδική σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Έδωσε πολλές δυνάμεις, χρειαζόταν και το έκανε το rotation. Κάποιες φορές της βγήκε, κάποιες όχι. Αποκλείστηκε από το κύπελλο και ίσως αυτό να ήταν καλό γιατί συγκεντρώθηκε στο πρωτάθλημα. Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι δύσκολο στο τέλος της σεζόν να κυνηγάς δύο τίτλους Τετάρτη – Κυριακή. Από τακτικής πλευράς η Ομόνοια έχει τον βασικό τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της και διαφοροποιείται ανάλογα με τον αντίπαλο στο πώς να κάνει άμυνα. Αυτό το είχε από την αρχή της σεζόν και το συνεχίζει».

Σε ένα ενδεχόμενο «τελικού» πρωταθλήματος στο ΓΣΠ τελευταία αγωνιστική δίνεται σε κάποια ομάδα πλεονέκτημα; «Εάν ισχύουν τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα, δηλαδή κερδίσουν Ομόνοια και Απόλλων τα δύο επόμενα παιχνίδια, σε αυτό το σενάριο η Ομόνοια θα κερδίζει το πρωτάθλημα και με ισοπαλία. Άρα, θα έχει 66% πιθανότητες και ο Απόλλων 33%. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πολλά μπορούν να αλλάξουν που θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ομάδας ή της άλλης. Ας μην ξεχνάμε το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσά τους με την κόκκινη του Χούμποτσαν που άλλαξε τις ισορροπίες. Και οι δύο ομάδες δείχνουν μία ωριμότητα. Ο Απόλλων τα τελευταία 7-8 χρόνια διεκδικεί όλους τους τίτλους και απέκτησε την εμπειρία. Είναι έτοιμοι όλοι να διεκδικήσουν τον τίτλο σε ένα παιχνίδι. Στην Ομόνοια υπάρχουν νεαροί, αλλά υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες, με τον ίδιο προπονητή για δύο χρόνια και τις εμπειρίες της Ευρώπης. Άρα, έχει επίσης όλα τα εφόδια για ένα τέτοιο παιχνίδι εφόσον κριθεί ο τίτλος στο τελευταίο ματς».

Την προσπάθεια της ΑΕΛ πώς την κρίνεται; «Η ΑΕΛ από την στιγμή που είναι στις πρώτες ομάδες με χαμηλό μπάτζετ για μένα είναι σαν να κέρδισε το πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια κέρδισε ένα κύπελλο, δεν ήταν στη διεκδίκηση πρωταθλήματος και υπήρχε μια απειρία σε αυτό τον τομέα. Διεκδικούσε φέτος και τους δύο τίτλους. Έγινε rotation, όμως κάποιοι παίκτες αναγκάστηκαν να παίξουν Τετάρτη – Κυριακή και ίσως να επηρεάστηκαν και ψυχολογικά και σωματικά, αν και δεν αντιμετώπισε η ΑΕΛ πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Για παράδειγμα ο Βοζίνια. Ήταν πολύ σταθερός φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια υπέκυπτε σε 1-2 λάθη, αλλά φέτος ήταν αλάνθαστος. Ήταν ηγέτης, καθοδηγούσε την ομάδα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό βγήκε εκτός περιοχής και δέχθηκε το τέρμα και με τον Απόλλωνα έκανε το παιδαριώδες λάθος. Ίσως, να ήταν κούραση του μυαλού, χωρίς να μειώνουμε το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι. Για μένα μετά τον Φαμπιάνο είναι ο καλύτερος. Πλέον, η ΑΕΛ δεν εξαρτάται από τα δικά της πόδια. Κακά τα ψέματα».

Θεωρείται ότι ο αυριανός αγώνας με τον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικός και για την πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα; «Δύσκολα θα μπορέσει να το ανατρέψει, αλλά αν σκοράρει νωρίς έχει τις δυνατότητες να το ανατρέψει. Είμαι σίγουρος ότι η θέληση θα υπάρχει και ναι εάν το πετύχουν θα πάρουν ώθηση να διεκδικήσουν και το παιχνίδι με την Ομόνοια».

Τι δεν πήγε καλά φέτος στην Ανόρθωση; «Την Ανόρθωση την κατατάσσω Τρίτη στην ποιότητα του ρόστερ. Το ότι δεν είναι στην πρώτη τριάδα το θεωρώ αποτυχία. Δεν γνωρίζω για το μπάτζετ της, αλλά υπολογίζω να είναι κάπου εκεί. Και τις δύο χρονιές ήταν ψηλά στη βαθμολογία, στην πρώτη θέση, και μετά το πρώτο μισό της σεζόν υπήρχε υποχώρηση. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στις προπονήσεις, αλλά αν κάτι είναι συνεχόμενο σημαίνει δεν είναι τυχαίο και πρέπει να το ψάξουν».

Περιμένατε την αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή; «Έβλεπα και ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Ο Σωφρόνης είναι επαγγελματίας, έδειξε τις ικανότητες του στον Απόλλωνα. Ίσως το timing να μην τον βοήθησε στην ΑΕΚ, όμως πιστεύω ότι οι επιτυχίες που πέτυχε θα του δώσουν σύντομα δουλειά σε άλλο πάγκο».

Τελευταία ερώτηση, προβλέψτε μας τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο: «Για τον πρωταθλητή τα βαθμολογικά δεδομένα είναι εκεί και δίνουν τις περισσότερες πιθανότητες στην Ομόνοια. Για το κύπελλο θα κάνω πρόβλεψη και θα πω τον Ολυμπιακό. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο ποδόσφαιρο μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ