aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Ζευγάρωμα νικών και άλμα «λεόντων»

ΑΕΛ: Ζευγάρωμα νικών και άλμα «λεόντων»

Με τα πρώτα γκολ των Ντζάλμα και Παπαφώτη στη σεζόν, η ΑΕΛ έθεσε από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη απέναντι στην Καρμιώτισσα. Παρόλο που στο τέλος αγχώθηκε με το γκολ του Ντούμπια, που μείωσε για τη γηπεδούχο ομάδα, κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» (2-1), στον αγώνα που ήταν για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού ζευγάρωσε τις νίκες της, με τη χθεσινή να ήταν η πρώτη μακριά από το Τσίρειο, έφθασε τους 8 βαθμούς και έκανε άλμα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Γιανέφσκι είναι αήττητος στον πάγκο της ΑΕΛ, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, αλλά και τη νίκη – πρόκριση επί του Ερμή στο κύπελλο. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι στην εποχή Γιανέφσκι.

Όσο για την Καρμιώτισσα, δέχθηκε την 4η ήττα της σε 7 αγώνες και έμεινε στους 7 βαθμούς και υποχώρησε στην 11η θέση της βαθμολογίας. Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί τριών αγώνων που μετρούσε πριν τη χθεσινή αναμέτρηση. Δέχθηκε δύο εύκολα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έτρεξε στην επανάληψη για να σώσει έστω τον βαθμό, είχε τις προϋποθέσεις και κάποιες καλές στιγμές, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και προσπάθεια για γκολ.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο διάστημά του. Η ΑΕΛ ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως αποτελεσματική, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων (Ντζάλμα 18’, Παπαφώτης 41’). Στο 35’ αποχώρησε τραυματίας ο Ντζάλμα. Στη φάση που τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος μπακ, στην ΑΕΛ ζήτησαν έντονα δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντούμπια. Ο τελευταίος ήταν συνεχής κίνδυνος για την εστία της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε το γκολ στο 69’, μετά από προσωπική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ, ενώ έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Οι φιλοξενούμενοι, που πριν δεχθούν το γκολ είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Κάσα (60’) και Τσέποβιτς (66’), έδωσαν χώρο στην αντίπαλό τους. Ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια του αγώνα, με το σκορ να είναι στο 1-2, πέρασαν δύσκολα. Η Καρμιώτισσα στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε τρεις πολύ καλές στιγμές για να φθάσει στην ισοφάριση, αλλά οι Τάντι (90’+1), Ελ Αλουχί (90’+3) δεν βρήκαν στόχο και ο Μαλόν (90’+5) να μην μπορεί να νικήσει τον Μούριελ. Με πρόβλημα αποχώρησε από πλευράς ΑΕΛ και ο Παπαφώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ