aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥAEΛ: Στη Λευκωσία με φόρα ακολουθώντας τους άγραφους νόμους

AEΛ: Στη Λευκωσία με φόρα ακολουθώντας τους άγραφους νόμους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, η ΑΕΛ ακολουθεί τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου που αναφέρουν πως οι εκπλήξεις κι οι ανατροπές είναι μέρος του αθλήματος. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ είναι πρώτη, ανατρέποντας τις προβλέψεις του καλοκαιριού. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνει και σε ποια θέση θα τερματίσει στο τέλος της σεζόν. Οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στις επιτυχίες, νικώντας στα τελευταία παιχνίδια Ομόνοια, Ερμή και ανέβηκαν στην πρώτη θέση. Το ζητούμενο είναι να κρατηθούν εκεί ψηλά ή τουλάχιστον να το παλέψουν μέχρι τέλους.

Το απόγευμα αντιμετωπίζουν τη Δόξα και θα παραταχθούν εκ νέου με αλλαγές στην ενδεκάδα. Θα πρέπει πλέον να συνηθίσουν στην απουσία του Τόρες, ενώ εκτός θα είναι και ο τραυματίας Μπενίτεθ, όπως και ο Γουίλερ λόγω καρτών. Ο Λαφράνς με τον Αβραάμ που δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, παίρνοντας τις δύο από τις τέσσερις θέσεις στην άμυνα. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο Ζντραφκόσκι που δεν αγωνίστηκε εναντίον του Ερμή λόγω ίωσης.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Χωρίς τρεις στη Λευκωσία

Το σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο και θα χρειαστεί να βρεθούν όλοι σε καλή κατάσταση. Το τρέξιμο και τα μαρκαρίσματα σε όλους τους χώρους θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την έκβαση του αποτελέσματος, όπως και το μηδέν παθητικό. Οι αμυντικοί με τη βοήθεια των μέσων θα έχουν μπόλικη δουλειά. Αποτελεί ερωτηματικό ποιος θα είναι δίπλα από τον Λαφράνς στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Θα διατηρηθεί ο Α. Τεϊσέιρα που δεν έχει χάσει λεπτό φέτος ή θα προτιμηθεί ο Ζούνιορ; O Aβραάμ που επανέρχεται θα πάρει θέση τελικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ζντραφκόσκι στη θέση μάλλον του Γκαστανιάγα.

Ο Ρομάν με τον Μακρή είναι οι πιθανότεροι για τις θέσεις στις πτέρυγες της επίθεσης. Είναι ανεβασμένοι, με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει, ενώ ο δεύτερος έχει σημαντική παρουσία με ασίστ και πολλή όρεξη για μπάλα. Ο Κέρκεζ υπολογίζει και στον Μαρκόφσκι. Αναλόγως της εξέλιξης του αγώνα, ίσως τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ