aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα: Σύνθημα πρόκρισης με Μαέ(στρο) - (vid)

ΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα: Σύνθημα πρόκρισης με Μαέ(στρο) – (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με τον Μαέ(στρο) να δίνει το… σύνθημα, η ΑΕΛ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα με σκορ 2-0. Ο Βελγομαροκινός πέρασε στο 68’ και σκόραρε δις (73’ και 81’), φτάνοντας τα δώδεκα φετινά γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 31′, με τον Ντανίλο να αστοχεί από τα ένδεκα βήματα.

Στις 17 Μαρτίου ο επαναληπτικός στο «Αμμόχωστος».

Το ματς

Τον έλεγχο της μπάλας είχε στο ξεκίνημα η ΑΕΛ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την κυκλοφορήσει σωστά. Η Νέα Σαλαμίνα την πίεσε πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να κάνουν πολλά λάθη στον χώρο της άμυνας τους. Από ένα τέτοιο λάθος ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους. Στο 9’ ο Μουστιβάρ πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Σάντος, και πάσαρε στον Πική. Από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Ντανίλο, που βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι από τον Βοζίνια, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον νικήσει. Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στο γήπεδο.

Στο 27’ σε μαρκάρισμα του Πσισιέ στον Ντανίλο, ο Νικόλας Νεοκλέους έκρινε πως υπήρξε παράβαση και υπέδειξε το πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε τόσο από το VAR όσο και από τον ίδιο τον διαιτητή, που δεν άλλαξε την απόφαση του. Οι επαναληπτικές προβολές πάντως, δείχνουν όντως τον Γάλλο αμυντικό να αγγίζει ελαφρώς τον επιθετικό των ερυθρολεύκων, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν δικαιώνουν τον διαιτητή για την απόφαση του. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 31’ ο ίδιος ο Ντανίλο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα στο 33’ ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Βοζίνια, τσίμπησε τη μπάλα, την οποία πρόλαβε ο Πσισιέ λίγο πριν περάσει την γραμμή, με την μπάλα να χτυπά ξανά στο οριζόντιο δοκάρι από την απομάκρυνση του.

Έκτοτε η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμούς και πήρε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, ενώ στο 43’ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Τόρες. Γκολ ωστόσο που σωστά ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Ελέγχθηκε από το VAR και όντως ο Ισπανός επιθετικός ήταν λίγο πιο μπροστά. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν δυνατά, φάνηκε να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και απείλησαν περισσότερο. Αρχικά όμως ήταν η Νέα Σαλαμίνα που βρέθηκε κοντά στο να προηγηθεί. Στο 58΄ ο Ντουβεντρού δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως ήθελε, με τον Κέρκεζ να προλαβαίνει σχεδόν πάνω στην γραμμή να απομακρύνει. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη. Έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε τρία λεπτά από το 60’ έως το 63’, με Αβντιγιάι (δοκάρι), Ριέρα (έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βεσελόφσκι) και Κέρκεζ (δοκάρι).

Στο 68’ ο Μαέ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπάμπιτς, και εκεί ήταν που άλλαξε το παιχνίδι. Πέντε λεπτά μετά (73’) ο επιθετικός της ΑΕΛ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με ωραία κεφαλιά. Στο 81’ με ωραία κίνηση, περνώντας και τον Βεσελόφσκι έστειλε εκ νέου τη μπάλα στα δίκτυα και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΛ. H Nέα Σαλαμίνα έψαξε στα επόμενα λεπτά το εκτός έδρας γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με το 2-0 να παραμένει μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Σάντος, Κέρκεζ, Πσισιέ, Χ. Κυριάκου, Ζντραφκόφσκι, Αντάμοβιτς (46′ Ριέρα), Αβντιγιάι (76′ Α.Αβραάμ), Τόρες (46′ Γεωργίου), Ντανίλο (87′ Πάντιτς), Μπάμπιτς (68′ Μαέ).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καμισόκο, Χριστοφόρου, Νικολάου (76′ Τσουκαλάς), Μουστιβάρ, Κονφέ, Ανδρέου, Πική (76′ Σιαθάς), Ντουβεντρού, Ντανίλο (86′ Βάγκνερ).

Σκόρερ: Μαέ 73′, 81′ / –

Κίτρινες: Σάντος, Πσισιέ / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ