aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Με την υπογραφή του Στέφαν!

ΑΕΛ: Με την υπογραφή του Στέφαν!

Ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ο Στέφαν Τσέποβιτς μας είχε συστηθεί με το χρυσό γκολ που πέτυχε στο Τσίρειο κόντρα στη Βλάζνια (1-0) και η ομάδα του πήρε προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Χθες έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο εισιτήριο που οδηγεί (και) στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Καραμπάχ στον τρίτο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Με άλλο ένα γκολ του Σέρβου επιθετικού «σκότωσε» τις όποιες φιλοδοξίες της αλβανικής ομάδας και η αναμέτρηση κύλησε σε γαλαζοκίτρινους ρυθμούς. Στο Στάδιο «Λόρο Μπορίτσι», ο Τσέποβιτς επιβεβαίωσε ότι ξέρει πολύ καλά την τέχνη του γκολ. Μία κάθετη μπαλιά του Ριέρα στο 20’ ήταν αρκετή για τον «Τσέπο» να «παγώσει» τους φίλους των γηπεδούχων. Εξαιρετική υποδοχή στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και η μπάλα στο πλεκτό του Ζόκοβιτς. Γερά θεμέλια πρόκρισης και έλεγχος του ρυθμού της αναμέτρησης.

Αν μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο εύστοχοι ενδεχομένως να «τέλειωναν» το ματς πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στο μισάωρο είχαμε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, ο Έουλερ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξε αμυντικός των γηπεδούχων. Μελανό σημείο για τους γαλαζοκίτρινους στο α’ ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Τεϊσέιρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τον αντικατέστησε ο Σωτηρίου.

Στην περσινή περίοδο η ΑΕΛ είχε διαπρέψει στον τομέα της… διαχείρισης του αγώνα. Βούτυρο στο ψωμί του Κέρκεζ και στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση. Έκλεισε χώρους, κράτησε μπάλα και απέφυγε τα λάθη για να φτάσει στον στόχο της. Είναι αξιοσημείωτο ότι χρειάστηκαν 67 λεπτά για να κινδυνεύσει η εστία του Βοζίνια. Στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων, στην κεφαλιά του Ντίλαβερ είχε σύμμαχο το δοκάρι.

Ό,τι καλύτερο για εγρήγορση, η οποία έφερε κάποιες καλές προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Όπως ήταν φυσιολογικό, οι Αλβανοί ρίσκαραν, προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά οι καλές τους φάσεις ήταν λίγες (στο 77’ ο Κόπα θα μπορούσε να ισοφαρίσει αν έκανε καλύτερο τελείωμα μπροστά στον Βοζίνια, ενώ στο 90’+3 είχαν δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Γιονούζι και κόντρα σε αμυντικούς της ΑΕΛ).

Δίκαια και πανάξια η ΑΕΛ θα βρεθεί στον επόμενο γύρο, με σφραγίδα ανωτερότητας και… Στέφαν Τσέποβιτς. Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει την Καραμπάχ, η οποία επικράτησε με 1-0 της ισραηλινής Άστοντ εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ