aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ: Για το σερί και την κορυφή!

ΑΕΛ: Για το σερί και την κορυφή!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η σέντρα στα πλέι οφ θα δοθεί σήμερα από το Τσίρειο, με την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ (18:30). Σ’ ένα γήπεδο όπου η ΑΕΛ έχασε μόλις δύο βαθμούς από τους 39 που διεκδίκησε στο πρωτάθλημα. Είχε δηλαδή απολογισμό 12 νίκες και 1 ισοπαλία. Την έδρα της, λοιπόν, θα θελήσει να αξιοποιήσει και αυτή τη φορά η ομάδα του Κέρκεζ και να κάνει ιδανική πρεμιέρα, παρόλο που στα προηγούμενα χρόνια κατέγραψε αρνητικό αποτέλεσμα. Θα θελήσει να το τερματίσει και να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, έχοντας ως στόχο να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Την προηγούμενη φορά που φιλοξένησε την ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια έκανε την ολική ανατροπή και έφθασε στην επιτυχία (3-1). Σήμερα, θα ψάξει το προβάδισμα για να μην τρέχει, να το διαχειριστεί και να καρπωθεί άλλο ένα τρίποντο, το 18ο στη σεζόν.

Οι γαλαζοκίτρινοι, που είναι αήττητοι στα τελευταία έξι ματς (4 νίκες, 2 ισοπαλίες), θα επιδιώξουν να διευρύνουν το σερί τους, να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένουν τα αποτελέσματα στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου. Η αντίπαλός τους μπορεί να βρίσκεται στην πέμπτη θέση και να μην έχει ιδιαίτερο κίνητρο αφού απέχει από την τέταρτη θέση 10 βαθμούς, αλλά είναι υπολογίσιμη. Θα παίξει χωρίς άγχος, κάτι που συνυπολόγισε στην προετοιμασία της ομάδας του ο Κέρκεζ και το έχει επισημάνει στους παίκτες του.

Το παιχνίδι της ΑΕΛ χαρακτηρίζεται από την κατοχή και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, επιβάλλοντας το δικό της ρυθμό. Εάν το πετύχει και σήμερα και είναι αποτελεσματική, τότε οι πιθανότητες επιτυχίες θα είναι αυξημένες. Σημαντική κρίνεται η επάνοδος του Ριέρα, ηγετική φυσιογνωμία και εκ των ποιοτικότερων παικτών της ΑΕΛ.

Ο Βόσνιος προπονητής δεν υπολογίζει τους Ντανίλο, Αντάμοβιτς, Παπαφώτη, Μπουνόζα, ενώ πιθανότατα να προφυλαχθεί και ο Αντωνίου. Επανέρχεται ο Ριέρα και μετά από καιρό ο Αβραάμ. Η ΑΕΛ αναμένεται να παρουσιαστεί με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Σάντος, Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ. Στη μεσαία γραμμή, Ζντραφκόσκι, Μεντόγεβιτς και Ριέρα. Στην επίθεση, ο Τόρες δεξιά, ο Γεωργίου αριστερά και ο Μαέ στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ