aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ-Απόλλων: Αυτή τις γκέλες, αυτός το ευχαριστώ

ΑΕΛ-Απόλλων: Αυτή τις γκέλες, αυτός το ευχαριστώ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Απόλλων είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυνηγήσει και να εκθρονίσει την Ομόνοια από την κορυφή. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη νίκησε χθες την ΑΕΛ με 2-1, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, διατήρησε τη διαφορά από την κορυφή και κρατά την τύχη της στα χέρια της. Με (άλλες) τρεις σερί νίκες αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ που σε ένα κομβικό σημείο του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου στραβοπατά και οπισθοχωρεί. Πλέον, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την κορυφή, ενδεχομένως να μην είναι αρκετές τρεις νίκες και εξαρτάται από τους άλλους για να φτάσει στον μεγάλο της στόχο.

Το λεμεσιανό ντέρμπι μπορεί να μην έφτασε σε ψηλά επίπεδα ποιότητας, αλλά είχε σασπένς και μπόλικο πάθος από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Για τους γαλαζοκίτρινους η ήττα έγινε ακόμη πιο οδυνηρή, αφού προήλθε από δικά τους λάθη. Έβαλαν το… χεράκι τους στην επίτευξη των δύο τερμάτων του Απόλλωνα. «Χάσαμε μόνοι μας», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Κέρκεζ που σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στο 29’ ο Χάρης Κυριάκου (μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 13’ στη θέση του τραυματία Αντωνίου) υπέπεσε σε πέναλτι εις βάρος του Πέδρο, σε μια φάση που -επιεικώς- με καθαρή σκέψη θα μπορούσε να αποφύγει. Κι ο Βοζίνια έδωσε κάτι σαν τη χαριστική βολή, αφού στο ύψος της περιοχής «πούλησε» την μπάλα και ο Μπίσεσβαρ πετυχαίνοντας ένα από τα ευκολότερα τέρματα της καριέρας του πέτυχε το 2-0.

Το α’ μέρος δεν ξεχείλιζε από καλές φάσεις, αλλά άναψε όταν ο Απόλλων μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Νικολά Ντιγκινί, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με μεγάλη ψυχραιμία νίκησε τον Βοζίνια κι έφτασε στα 17 γκολ στο πρωτάθλημα στην τρέχουσα περίοδο.

Ο Γάλλος επιθετικός που πάλεψε με νύχια και με δόντια στην καριέρα του μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί τρόπαια (πέρασε από τις μικρές κατηγορίες της Γαλλίας και σε «μικρές» ομάδες της Ελλάδας), παραμένει ο πιο «ζεστός» παίκτης των κυανόλευκων και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Χθες έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες (32’ και 45’), ενώ σπουδαία απόκρουση έκανε ο Γιοβάνοβιτς σε εξ επαφής σουτ του Ριέρα στο 38’. Στην επανάληψη η ΑΕΛ πίεσε περισσότερο κι ο Απόλλων οπισθοχώρησε για να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

Δημιουργήθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες (Τόρες 48’, Ντανίλο 61’), αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε η γκέλα του Βοζίνια κι η ζυγαριά έγειρε στο μπλε. Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια μπας και σώσουν κάτι, μείωσαν με δυνατό σουτ του Ντανίλο από το ύψος της περιοχής στο 88’ κι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 90’+1 με τον Μαέ, όμως ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε τον κίνδυνο με εξαιρετική απόκρουση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ