aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΞιούρουππας: «Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει πρωτάθλημα, σωστό το Βέλγιο»

Ξιούρουππας: «Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει πρωτάθλημα, σωστό το Βέλγιο»

Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα με την κατάσταση που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι το πιστεύουν έντονα αυτό, εκ των οποίων και μία από τις μεγαλύτερες μορφές του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο Πανίκος Ξιούρουππας!

Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, της ΑΕΚ της Ανόρθωσης και του Ερμή (εκεί άρχισε την καριέρα του) φιλοξενήθηκε στον Active Radio (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου. Αναφέρθηκε σε όλα τα κακά που προκαλεί στην παγκόσμια κοινωνία ο Covid-19/κορωνοϊός, στη μερίδα ανεγκέφαλων Κύπριων που δεν συμμορφώνεται, αλλά και στο ποδόσφαιρο φυσικά το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά.

«Μένω στην Αραδίππου στη Λάρνακα, και πληροφορούμε ότι έγινε σημείο αναφοράς με τα κρούσματα κορωνοϊού. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να ακλουθούμε τις οδηγίες του Κράτους και των ειδικών, να προσέχουμε και όλοι μαζί να βγούμε υγιείς. Να πάει πάσα κακό αυτή η πανδημία να ησυχάσει ο κόσμος», ανέφερε αρχικά για το γεγονός πως η Λάρνακα είναι η δεύτερη πόλη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κορυσμάτων.

«Υπάρχουν εκατοντάδες πρόστιμα καθημερινά και καταγγελίες, τι να πούμε τώρα για κάποια άτομα που ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά και αυτήν των δικών τους; Εγώ είμαι σε αυστηρό αυτοπεριορισμό, στην οικογένειά μου υπάρχει άτομο ευπαθές και θα βρεθεί σε κίνδυνο εάν δεν προσέξουμε. Από πριν τα περιοριστικά μέτρα είμαστε στο σπίτι. Οι εξόδοι μας είναι πολύ, πολύ, πολύ περιορισμένες».

Για το DNA απειθαρχίας των Κύπριων, είπε: «Ε, είμαστε Κυπραίοι, αυτή είναι η άποψη μου και είναι απλή, δεν χρειάζεται ειδικός για να το ερμηνεύσει. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν χώρες που σε ένα μήνα μπήκαν σε περιορισμό, τήρησαν αυστηρά τα μέτρα και ξαναήρθαν στη διαδικασία της καθημερινότητας. Σε κατάσταση καραντίνας ο άλλος έκαμνε πάρτι 25 άτομα σπίτι του. Τούτοι είμαστε δυστυχώς, πάντα υπάρχουνε εξαιρέσεις που ταλαιπωρούν το σύνολο του πληθυσμού. Σε μεγάλο βαθμό έμεινε σπίτι η πλειοψηφία του κόσμου και προσπαθεί να συμπεριφερθεί όσο πιο σωστός γίνεται. Από εκεί και πέρα πάντα θα υπάρχουν οι λίγοι που θα δημιουργούν προβλήματα σε όλο τον κόσμο».

Για την απόφαση του ΚΟΑ να παραχωρήσει εγκαταστάσεις, σχολίασε: «Είμαστε σε κατάσταση πανδημίας υπάρχει ένας ιός επικίνδυνος εκεί έξω που όταν τον αφήσεις θα επιβληθεί στον οργανισμό σου και πρέπει όλοι όσοι μπορούν, να βοηθήσουν και οι απλοί πολίτες να είμαστε τυπικοί. Δεν γνωρίζουμε από ιούς και πρέπει να ακολουθούμε τις αποφάσεις του κράτους και τις συμβουλές των ειδικών. Πολύ σωστά πήρε την απόφαση ο φίλος μου ο Ανδρέας Μιχαηλίδης».

Για το ίδρυμά του πρόσθεσε: «Η “Ηλιαχτίδα Ζωής” ακόμη και πριν από τα διατάγματα, κλείσαμε το ίδρυμα δώσαμε “άδεια” σε όλο τον κόσμο, σταμάτησαν οι θεραπείες διότι με αυτά τα ευάλωτα παιδιά ήταν επικίνδυνο. Το κλείσαμε το θεραπευτικό κέντρο και όλα τα παιδιά είναι σε φάση ξεκούρασης, δεν ρισκάρουμε να συγκεντρώνεται εκεί κόσμος για θεραπεία και οι ειδικοί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά και τους δικούς τους».

Το πρωτάθλημα στο Βέλγιο έχει διακοπεί και η Κλαμπ Μπριζ θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Για το γεγονός αυτό σχολίασε: «Πολύ πιθανόν να ακούσετε και σε άλλες χώρες ότι θα παρθεί ίδια απόφαση, θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για όλον τον κόσμο να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα».

Αν παίζει ρόλο ότι η διαφορά της Κλαμπ Μπριζ είναι 15 βαθμούς από τη 2η Γάνδη, είπε: «Και η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια εδώ και καιρό και δεν αποφασίστηκε ακόμη τι θα γίνει στην Αγγλία. Η επιστροφή στα γήπεδα και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για να δηλωθούν οι ομάδες Ευρώπη είναι εκεί και πιστεύω πως και άλλα πρωταθλήματα θα έχουν την ίδια κατάληξη. Δεν είναι μόνο να ανακοινώσεις ότι αρχίζει άμεσα το πρωτάθλημα, οι παίκτες θα θέλουν το μίνιμουμ 15-20 μέρες ειδικής προετοιμασίας για να επανέλθουν σε ένα υποφερτό επίπεδο να μπορούν να παίξουν για να αποφευχθούν τραυματισμοί».

Η ΟΥΕΦΑ έχει πουλήσει πολύ ακριβά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Γιουρόπα Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ και επιθυμία είναι να τελειώσουν οι διοργανώσει αυτές. Βάσει αυτού πρόσθεσε: «Εάν μπορούν να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, τότε ναι, να αρχίσουν. Εάν όχι να κάτσουν να δουν τι θα κάνουν. Νούμερο ένα χώρα στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι το Βέλγιο, μην εκπλήσσεσαι που οι Βέλγοι αποφάσισαν να διακόψουν το πρωτάθλημα και μην εκπλαγείς εάν κι άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα. Παίχτηκε και το Αταλάντα – Βαλένθια και είδαμε τα αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα».

«Θεωρώ ότι προσωπική μου άποψη το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύων θέμα, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και αν θα πάρει το πρωτάθλημα η Ομόνοια, η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ ή ο Απόλλωνας για μένα δεν έχει καμία σημασία. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να παρθούν αποφάσεις, γιατί πρέπει να δηλωθούν ποιοι θα λάβουν μέρος στα ευρωπαϊκά της επόμενης σεζόν. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα», σημείωσε σχετικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες και ελπίζω σύντομα να είμαστε όλοι έξω υγιής. Προσεκτικά και εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι καλά…», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ