aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣUEFA Ranking: Παίζει (και) ο Πιέρος για την Κύπρο!

UEFA Ranking: Παίζει (και) ο Πιέρος για την Κύπρο!

Η κλήρωση για τον ΑΠΟΕΛ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ δεν ήταν καθόλου κακή, αν αναλογιστούμε ότι υπήρχαν σαφώς πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες από τη Βασιλεία. Από τη στιγμή που οι «γαλαζοκίτρινοι» διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, σημαίνει πως η Κύπρος έχει τις δικές της πιθανότητες να κρατηθεί στην προνομιούχα 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA.

Οι ελπίδες της χώρας μας αυξάνονται κι άλλο από τη στιγμή που οι δύο εκπρόσωποι της 16ης της κατάταξης Σκοτίας, Σέλτικ και Ρέιντζερς, δεν έπεσαν πάνω σε βατούς αντιπάλους. Οι «Κέλτες» θα αντιμετωπίσουν την Κοπεγχάγη, στην οποία ως γνωστό αγωνίζεται ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος σαφώς και έχει έναν λόγο επιπλέον για να θέλει να πετάξει εκτός θεσμού τη Σέλτικ. Από πλευράς του οι «Προτεστάντες» κληρώθηκαν ν ‘αντιμετωπίσουν την πορτογαλική Μπράγκα.

Τα… ευχάριστα για την Κύπρο (σ.σ. κι όχι για τους Κύπριους φιλάθλους που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό Πειραιώς), είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν πάνω στην Άρσεναλ και το εμπόδιό της είναι πολύ μεγάλο για να το ξεπεράσουν για ν’ απειλήσει η Ελλάδα τη χώρα μας. Φυσικά, ο πρώτος ουσιαστικός στόχος είναι να ξεπεράσουν την 14η της βαθμολογίας Τσεχία (σ.σ. έμεινε χωρίς ομάδα στις ευρωδιοργανώσεις) και αυτό θα γίνει αν ο ΑΠΟΕΛ πετύχει μια νίκη και κάνει μια ισοπαλία με τη Βασιλεία, κάτι που μεταφράζεται ουσιαστικά σε πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Από κει και πέρα, οι Σκοτσέζοι ό,τι θέλουν ας κάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ