aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣUEFA Ranking: Κύπρος Vs ανταγωνιστές (όλα τα δεδομένα για τη 15η θέση)

UEFA Ranking: Κύπρος Vs ανταγωνιστές (όλα τα δεδομένα για τη 15η θέση)

Ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (28/11) σφράγισε την πρόκριση του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με τη νίκη του επί της Ντούντελανζ στο Λουξεμβούργο. Μία νίκη ωφέλιμη για την Κύπρο, η οποία προσπεράστηκε μεν, από τη Σκοτία στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν χάσαμε σημαντικό έδαφος και η μάχη για τη 15η συνεχίζεται.

Οι περσινοί πρωταθλητές δεν αγωνίζονται μονάχα για την πάρτη τους, αλλά και για την χώρα μας και το δήλωσαν κιόλας επισήμως, τόσο ποδοσφαιριστές, όσο και άνθρωποι της διοίκησης. Γι’ αυτό όσο αδιάφορο κι αν θεωρείται το ματς με τη Σεβίλλη βαθμολογικά, άλλη τόση σημασία έχει ο ΑΠΟΕΛ να κάνει άλλη μία υπέρβαση προς όφελος της Κύπρου διεκδικώντας νίκη ή έστω ισοπαλία.

Άλλωστε, ποιος δεν θέλει στη νέα σεζόν η Κύπρος να εκπροσωπηθεί από πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία στο Γιουρόπα Λιγκ και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ 2); Κανείς…

Μέσω της σελίδας «Υποστηρικτές Κυπριακών Ομάδων στην Ευρώπη» στο Facebook, παραθέτουμε όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και κάποια πιθανά σενάρια ενόψει της συνέχειας, με την κατάταξη να έχει ως εξής:

13. Δανία 27.500 βαθμοί

Η Κοπεγχάγη βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στους «32», αφού μόνο αν ηττηθεί από τη Μάλμε εντός έδρας και κερδίσει η Διναμό Κιέβου τη Λουγκάνο θα αποκλειστεί.

14. Τσεχία 27.300 βαθμοί

Η Σλάβια Πράγας αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ στη Γερμανία και έχει ήδη τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου της.

15. Σκοτία 26.375 βαθμοί

Η Σέλτικ έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη και αντιμετωπίζει τη δεύτερη Κλουζ στη Ρουμανία. Η Ρέιντζερς είναι επίσης πρώτη, όμως, υπάρχει πιθανότητα να αποκλειστεί εάν ηττηθεί από τη Γιουνγκ Μπόις εντός έδρας και αν η Πόρτο κερδίσει τη Φέγενοορντ.

16. Κύπρος 26.250 βαθμοί

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη προκριθεί και αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη στο ΓΣΠ. Οποιοδήποτε βαθμολογικό όφελος θα είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά στην βαθμολογία της Κύπρου.

17. Ελλάδα 25.300 βαθμοί

Ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

18. Σερβία 25.000 βαθμοί

Ο Ερυθρός Αστέρας μόνο με ήττα από τον Ολυμπιακό θα χάσει την 3η θέση και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η Παρτίζαν έχει ήδη αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ και στο τελευταίο ματς αντιμετωπίζει την Αστάνα.

19. Κροατία 24.875 βαθμοί

Η Διναμό Ζάγκρεμπ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον άλλο αγώνα του ομίλου της, η Σαχτάρ υποδέχεται την Αταλάντα και διεκδικούν κι αυτές είτε τη 2η, είτε την 3η θέση του ομίλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ