aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤζάμπα VAR στην Κύπρο, παρατηρητής δίπλα στο εκφωνητή

Τζάμπα VAR στην Κύπρο, παρατηρητής δίπλα στο εκφωνητή

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πόσα εκατομμύρια είπαμε ότι χρειάζονται για την εγκατάσταση του VAR στα κυπριακά γήπεδα; Τζάμπα χρήμα, στην Κύπρο μπορούμε να το εφαρμόσουμε με τους δικούς μας κανόνες χωρίς να ξοδέψουμε ούτε σεντ του ευρώ!

Αντί να τιμήσουμε τον Αβραάμ Τσούκα, ο οποίος βρήκε την πιο έξυπνη εφαρμογή του VAR στο παιχνίδι της Πάφου FC με την ΑΕΛ του την λέμε και από πάνω; Ένας επιπλέον διαιτητής ή ο παρατηρητής διαιτησίας κάθε αγώνα δίπλα στον εκφωνητή και τελειώσαμε.

Πέραν της πλάκας, τα όσα διαδραματίστηκαν στο τετράλεπτο 8’-11’ της αναμέτρησης στο «Στέλιος Κυριακίδης» είναι για κλάματα και όχι για γέλια, ο κ. Τσούκκας δημιούργησε δικούς του κανόνες ποδοσφαίρου υποπίπτοντας σε τεράστιο ολίσθημα.

Η κίνηση του να ρωτήσει τον κινηματογραφιστή της Cytavision για το σχόλιο του εκφωνητή του αγώνα μετά το τηλεοπτικό ριπλέι στην επίμαχη φάση (δεν θα ήταν επίμαχη εφόσον λάμβανε εξ αρχής υπόψη την υπόδειξη του α΄ βοηθού) ήταν μεγαλύτερο ατόπημα και από την απόφαση του να μην καταλογίσει ως οφσάιντ τον Ράσιτς στη φάση του ακυρωθέν τέρματος της Πάφου FC.

Το σκηνικό έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αρκετών ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων. Όταν, δηλαδή, βράσει το… σίδερο και μπούμε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και μία αμφισβητούμενη φάση θα κρίνει ντέρμπι πρωταθλητισμού ή διαβάθμισης θα τρέχουμε στους κινηματογραφιστές, τους σχολιαστές και δεν ξέρω πού αλλού;

Ο κ. Τσούκκας δημιούργησε επικίνδυνο προηγούμενο. Ουαί και αλίμονο αν το παράδειγμα της πράξης του στον αγώνα της Πάφου με την ΑΕΛ χρησιμοποιηθεί ή πέσει στο τραπέζι ως ιδέα σε μεταγενέστερο στάδιο σε παιχνίδι του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ