aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο όνειρο της ΑΕΚ και τα εκατομμύρια…

Το όνειρο της ΑΕΚ και τα εκατομμύρια…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τη σεζόν 2011-12 η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ευρωπαϊκή υπέρβαση. Με τα δύο γκολ του Γκρέγκορ Φαν Ντάικ κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Ρόζενμποργκ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Νορβηγία να πάρει το ιστορικό εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Μίλησε ο δράστης του Στουρμ – ΑΕΚ: «Ήταν ηλίθιο… ήμουν μεθυσμένος»…

Εκείνη ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που η ΑΕΚ μπήκε στους ομίλους και είχε μάλιστα και μία αξιόλογη πορεία, μιας και μέχρι και την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε πρόκριση μέσα στη Ρουμανία απέναντι στη Στεάουα. Φέτος, της δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ξανά αυτό τον μεγάλο θρίαμβο.

Διαβάστε επίσης: Αποφασισμένοι να τους τελειώσουν…

Από τότε κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι στο ρόστερ της ομάδας. Ο μόνος που έζησε την τότε πρόκριση ήταν ο Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος πλέον κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Από τότε η ΑΕΚ πλησίασε άλλες δυο χρονιές στο να ζήσει ξανά την εμπειρία των ευρωπαϊκών ομίλων. Τη σεζόν 2016-17 πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη στον τρίτο προκριματικό γύρο αποκλείοντας τη Σπαρτάκ Μόσχας και όλοι πίστεψαν ότι η Σλόβαν Λίμπερετς που ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους θα ήταν εύκολη υπόθεση. Οι Τσέχοι κέρδισαν όμως και τους δυο αγώνες καθαρά και άφησαν την ΑΕΚ εκτός συνέχειας.

Διαβάστε επίσης: Μ’ ένα όνειρο ΤΡΕΛΟ!

Πέρσι, η ομάδα της Λάρνακας έφθασε ξανά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Και πάλι απέναντι σε Τσέχους, αυτή τη φορά τη Βικτόρια Πλζεν, όπου θα μπορούσε να την αποκλείσει μιας και ήταν καλύτερη και στα δυο παιχνίδια. Φέτος, ακόμα πιο ώριμη και πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά, δεν θέλει να τριτώσει το κακό και δεν θέλει να πέσει ξανά θύμα αποκλεισμού.

Διαβάστε επίσης: Θέλουμε να βγάλουμε τα αγριόχορτα, αλλά σκεφτόμαστε τη μειωμένη βλάστηση

Μετά το 2-0 στην Αυστρία, που της δίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, της παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία μιας και όλα δείχνουν ότι θα αποφύγει τη Φέγενορντ και θα αντιμετωπίσει την Τρέντσιν που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μεγάλη έκπληξη μετά και τη νίκη της με 4-0 στον πρώτο αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Τα κάνει όλα και συμφέρει

Έτσι, απέναντι στους Σλοβάκους η ΑΕΚ θα θελήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να μπει στους ομίλους, να γεμίσει τα ταμεία της χρήμα -θα πάρει συνολικά πάνω κοντά στα 4 εκατομμύρια (2,9 θα είναι μόνο η πρόκριση στους ομίλους)- και να επιβραβευτεί για τη σωστή και μεθοδική δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια με μοναδικές ευρωπαϊκές εμπειρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ