aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤο μυστικό με τις σκισμένες κάλτσες των ποδοσφαιριστών

Το μυστικό με τις σκισμένες κάλτσες των ποδοσφαιριστών

Μερικές λεπτομέρειες ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού περνάνε στην κυριολεξία απαρατήρητες… Για την ακρίβεια, δεν φαίνονται με “γυμνό μάτι” και πρέπει να εστιάσει ο φακός για να τις εντοπίσουν οι υπόλοιποι.

Όπως συνέβη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο! Δύο από τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού αγωνίστηκαν με σκισμένη κάλτσα και δεν θα το έβλεπε κανένας, εάν δεν το απαθανάτιζε ο φωτογράφος!

Το πίσω μέρος της δεξιάς κάλτσας του Μαυρομάτη είχε ένα μεγάλο σκίσιμο, που πάντως δεν εμπόδισε τον 21χρονο στόπερ να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική εμφάνιση. Μάλλον το επιδίωξε κιόλας. Και την καλή εμφάνιση και το σκίσιμο στην κάλτσα.

Ένας άλλος συμπαίκτης του, ο Χρήστος Δώνης είχε σκίσιμο στο πίσω μέρος και στις δύο κάλτσες του… ξεπερνώντας τον Μαυρομάτη!

Πρόκειται για μία πρακτική που έχουν υιοθετήσει εδώ και μερικά χρόνια παίκτες στο εξωτερικό, επειδή η συγκεκριμένη κίνηση, όσο και αν φαντάζει εξωπραγματική, βοηθά στην πρόληψη μυϊκών τραυματισμών, όπως από χθες σας ενημερώσαμε σχετικά. Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις αφορά τον Γκάρεθ Μπέιλ! Ο Ουαλός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε εμφανιστεί με… τρύπιες κάλτσες την άνοιξη του 2016. Τα ισπανικά ΜΜΕ το παρατήρησαν και έψαξαν το θέμα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο σχετικό δημοσίευμα.

Η εξήγηση που έδωσε το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ ήταν η εξής: α) η ελαστικότητα της κάλτσας πιέζει τους μυς και ένα σκίσιμο στο σωστό σημείο, εκτονώνει την πίεση, αποτρέπει τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος (σ.σ. δείγμα κόπωσης) και ανακουφίζει τον ποδοσφαιριστή και β) συμβάλλει στην πρόληψη για μυϊκό τραυματισμό.

Ένας παρόμοιος “θόρυβος” έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες με τον Κάιλ Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος αμυντικός έχει σκισίματα στο πίσω μέρος και ισχυρίστηκε ότι τον βοηθούν να προλαμβάνει τραυματισμούς.

Η επιστήμη επηρεάζει όλο και πιο συχνά το ποδόσφαιρο και οι παρεμβάσεις της δεν είναι πάντα ορατές. Πλέον, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σιγά-σιγά, φτάνουν και στη χώρα μας, έστω και με καθυστέρηση…

Πολύ πιθανόν το… φαινόμενο της σκυσμένης κάλτσας να εμφανιστεί σύντομα και στα κυπριακά γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ