aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο λιγότερο… του παίρνεις τη σφυρίχτρα

Το λιγότερο… του παίρνεις τη σφυρίχτρα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε κάποιους διαιτητές που έδειξαν αδυναμίες και έκαναν σοβαρά λάθη, να υποβιβάζονται, από την Elite να πέφτουν στην ελεύθερη Κατηγορία, εκεί που βρίσκονται οι αρχάριοι διαιτητές. Φέτος η διαιτησία έπιασε πάτο, σε σημείο που δεν υπάρχει πιο κάτω, οι πλείστοι διαιτητές έχουν υποπέσει σε σωρεία σημαντικών λαθών, τέτοιων που δεν μπορείς να τους δώσει συγχωροχάρτι. Και το προκλητικό είναι ότι, είτε δεν δέχθηκαν τιμωρία αφού αμέσως μετά ορίστηκαν πάλι ή απλώς απουσίαζαν από έναν ορισμό και νάσου και πάλι στο προσκήνιο, σε σημαντικά παιχνίδια.

Ωστόσο, αυτό που γίνεται φέτος με τον Γιώργο Νικολάου ίσως να μην έχει προηγούμενο. Δεν θυμάμαι να έκανε διαιτησία και να πέρασε απαρατήρητος. Σ’ όλα τα ματς που σφύριξε ήταν τραγικός. Λάθη χοντρά, απ’ αυτά που βγάζουν μάτια και λες «βλέπουν καλά τα μάτια μου;». Στο τελευταίο ματς που διεύθυνε, το προχθεσινό στο «Στέλιος Κυριακίδης», έδωσε ρέστα. Ρεσιτάλ τραγικής διαιτησίας. Και να προσπεράσω το γεγονός ότι, από δική του ευθύνη το συγκεκριμένο ματς άρχισε και διακόπηκε μετά ενάμισι λεπτό, στις 12 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί προχθές. Ενώ όφειλε να διαπιστώσει για επαρκή φωτισμό πριν σφυρίξει για πρώτη φορά, αυτό το έκανε στο 1’30’’! Εξ υπαιτιότητάς του ταλαιπωρήθηκαν οι ομάδες και οι φίλαθλοι τους.

Στο ματς Πάφος FC – Απόλλων, λοιπόν, ο Γιώργος Νικολάου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ξεκάθαρες παραβάσεις, μπροστά στα μάτια του! Τις είδε όλος ο κόσμος εκτός από τον Νικολάου. Ιδιαίτερα αυτή στο 87’, όταν ο Πέδρο ανατράπηκε ξεκάθαρα από τον Λελιούκιν, φάση μπροστά στα μάτια του με καθαρό οπτικό πεδίο, δεν μπορεί να ήταν ανθρώπινο λάθος, όπως θέλουν κάποιοι να πλασάρουν για να δικαιολογήσουν τους διαιτητές.

Εάν, λοιπόν, διαιτητές υποβιβάστηκαν, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά ή οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον χώρο της διαιτησίας, ο Γιώργος Νικολάου τι επιπτώσεις πρέπει να έχει; Το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι αρμόδιοι, για έναν διαιτητή που σφυρίζει αδιάφορα και προκαλεί με τις αποφάσεις του, είναι να του πάρουν τη σφυρίχτρα. Να προστατέψουν το άθλημα, ακόμη και τον ίδιο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ