aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΘα σκάνε στα… γέλια Κετσπάγια, Μπεργκ, Κέρκεζ και Πετράκης

Θα σκάνε στα… γέλια Κετσπάγια, Μπεργκ, Κέρκεζ και Πετράκης

TΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Πριν από δύο Δευτέρες, η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων αποθέωνε την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια (επειδή είχε νικήσει στο ντέρμπι της αγωνιστικής την ΑΕΚ) που είχε ξεφύγει με τρεις βαθμούς στην κορυφή. Την ίδια ώρα έστελνε στα… τάρταρα τον Απόλλωνα του Σωφρόνη Αυγουστή (επειδή ηττήθηκε από την Καρμιώτισσα) και την ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ (επειδή ηττήθηκε στην Πάφο, ενώ ο αντίπαλος έπαιξε για ένα 15λεπτο με δέκα παίκτες).

Χθες ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η αποθέωση αφορούσε στον Απόλλωνα του Πετράκη και στην ΑΕΛ του Κέρκεζ για τις σπουδαίες νίκες τους (επί της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης αντίστοιχα). Κι η αμφισβήτηση επανήλθε στο στρατόπεδο της «Κυρίας» που δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας ντέρμπι. Κι ενώ πριν δύο Δευτέρες το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο ήταν η ομάδα του Κετσπάγια, αν έκανες χθες ένα γκάλοπ, Πετράκης και Κέρκεζ θα μονομαχούσαν ποιος θα σηκώσει την κούπα.

Είναι κι αυτό ένα στοιχείο του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού γενικότερα. Κι όχι μόνο στον τόπο μας, το ίδιο συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες του πλανήτη. Είναι αυτό που ονομάζουμε τα φαβορί της Δευτέρας, μέχρι να σκάσουν μύτη τα επόμενα και τα… επόμενα.

Έτσι όπως εξελίσσεται ο ποδοσφαιρικός μας μαραθώνιος, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υπό το καθεστώς της πανδημίας του κορωνοϊού και των όσων προηγήθηκαν, με τον φόβο ότι την ερχόμενη βδομάδα μπορεί να παραταχθείς -πραγματικά- με μισή ομάδα, μόνο ένας «τρελός» θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά για φαβορί και αουτσάιντερ. Είναι τόσο νωρίς, σε σημείο που πιθανότατα, θα μας ακούνε ο Πετράκης, ο Κετσπάγια, ο Κέρκεζ κι ο Μπεργκ και θα σκάνε στα γέλια.

Δεν ξέρω αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προλάβει, τώρα που είναι 13 βαθμούς πίσω, αλλά στοιχηματίζω ότι αν κάνει δύο-τρεις σερί νίκες, θα αναθεωρήσουν την άποψή τους κι αυτοί ακόμη που σήμερα υποστηρίζουν (μάλλον αστειευόμενοι) ότι οι γαλαζοκίτρινοι κινδυνεύουν να πέσουν κατηγορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ