aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣTα πέντε (κυπριακά) ιστορικά ρεκόρ μίας μαγικής και €υλογημένης βραδιάς

Tα πέντε (κυπριακά) ιστορικά ρεκόρ μίας μαγικής και €υλογημένης βραδιάς

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

To σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδα «GoalNews» (δείτε το στο τέλος του κειμένου) αποτυπώνει πλήρως την χθεσινοβραδινή βραδιά. «Νύχτα μαγική κι €υλογημένη» για την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα και το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Μαγική, γιατί τέτοιο ήταν το γκολ του Φοπαλά με το οποίο οι γαλάζιοι της Λεμεσού προηγήθηκαν 1-0 της Λάτσιο και άνοιξε τον δρόμο για το ιστορικό επίτευγμα της πρώτης νίκης κυπριακής ομάδας επί ιταλικής. Μαγική, γιατί η ΑΕΚ στη Ζυρίχη πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκης της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μαγική, και για άλλα ιστορικά ρεκόρ που κατέρριψαν το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας και τα οποία καταγράφουμε πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Απόλλων: €8.790.000 και έπεται συνέχεια…

Και φυσικά, €υλογημένη, διότι οι δύο ομάδες με τις επιτυχίες τους έβαλαν στο ταμείο €570.000 η καθεμία, ποσό που προσφέρει η ΟΥΕΦΑ ως μπόνους σε περίπτωση νίκης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, καταγράφηκαν πέντε ιστορικές επιδόσεις:

1.Πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας επί ιταλικής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην 26η απόπειρα, εκπρόσωπος της Κύπρου κέρδισε ομάδα της Ιταλίας. Ο απολογισμός είναι 19 ήττες, 6 ισοπαλίες και μία νίκη.

2. Πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

3. O Ιβάν Τρισκόφσκι πέτυχε στη Ζυρίχη το όγδοο φετινό γκολ του στο Γιουρόπα Λιγκ και ξεπέρασε κατά ένα τον Αΐλτον στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τον Βραζιλιάνο πρώην επιθετικό του ΑΠΟΕΛ να μετρά εφτά στην επική πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2011/12.

4. Οι κυπριακές ομάδες (ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση) πέτυχαν συνολικά φέτος 54 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών και ξεπέρασε κατά ένα γκολ την περσινή.

5. Για πρώτη φορά στην ιστορία δύο κυπριακές ομάδες πανηγύρισαν νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης την ίδια μέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ