aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα μέτρα του ΠτΔ για πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Τα μέτρα του ΠτΔ για πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Τη δημιουργία Υφυπουργείου Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Προεδρικό για την κατάσταση στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι φάκελοι που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, προτάσσοντας ταυτόχρονα τον περιορισμό των φαινομένων χουλιγκανισμού μετά την υλοποίηση του μέτρου της κάρτας οπαδού.

Εκτός από τη δημιουργία υφυπουργείου Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος εξήγγειλε και τη νομοθετική σύσταση ανεξάρτηση αθλητικής αρχής, με αποκλειστική δικαιοδοσία την εκδίκαση υποθέσεων αδικημάτων για διαφθορά και χειραγώγηση αγώνων, την καθολική εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από τον ΚΟΑ και την τροποποίηση του νόμου που διέπει τη λειτουργία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως θα βιντεογραφούνται και θα αρχειοθετούνται όλοι οι αγώνες της Β’ Κατηγορίας, ενώ θα εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία του 2017 που αφορά την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων. Παράλληλα, θα τροποποιηθεί ο νόμος του 2017, για μερική απαγόρευση της πρόσβασης ατόμων που δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας στα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ