aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτο συρτάρι η συζήτηση ΚΟΠ - ομάδων για διακοπή, νεότερα μετά το Πάσχα

Στο συρτάρι η συζήτηση ΚΟΠ – ομάδων για διακοπή, νεότερα μετά το Πάσχα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η ΚΟΠ θα συζητήσει με τον ΠΑΣΠ το «καυτ ό» θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών, μετά από εξουσιοδότηση που έλαβε από τα σωματεία στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι 11 από τις 12 ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Απείχε η Δόξα. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε εντολή στις Ομοσπονδίες μέλη της να συνεννοηθεί με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών κάθε χώρας. Οι πλείστες ομάδες της Α’ Κατηγορίας επανέλαβαν ότι επιβάλλεται να γίνουν αποκοπές στους μισθούς από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και αναμένουν πλέον την κατάληξη των επαφών που θα έχει η Ομοσπονδία με τον ΠΑΣΠ.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το μέλλον του πρωταθλήματος. Η ΚΟΠ και τα πλείστα σωματεία επανέλαβαν την επιθυμία να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν τεράστια προβλήματα που αφορούν στον πρωταθλητή, τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον υποβιβασμό. Δεν έχουν καθοριστεί πιθανές ημερομηνίες για επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα και ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην Κύπρο.

Μετά από προτροπή ορισμένων σωματείων έγινε συζήτηση και για το τι μέλλει γενέσθαι στο ενδεχόμενο που η πανδημία του κορωνοϊού δεν υποχωρήσει και θα πρέπει να παρθεί αναγκαστικά απόφαση για ακύρωση του πρωταθλήματος, όπως αποφάσισε χθες το Βέλγιο. Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, γεγονός που μαρτυρά ότι δεν υπάρχει ομοφωνία και θα πρόκειται για αδιέξοδο στο οποίο κανείς δεν εύχεται να οδηγηθούν ΚΟΠ και σωματεία.

Για πρώτη φορά ΚΟΠ και σωματεία συζήτησαν το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί προς το παρόν το επιθυμητό σενάριο. «Μεταφέρθηκε από την ηγεσία της ΚΟΠ στους Προέδρους των Σωματείων η επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωση των διοργανώσεων στο γήπεδο, όμως, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο, αυτό να μην γίνει κατορθωτό, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η Πανδημία του ιού COVID-19», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΚΟΠ.

Οι όποιες σκέψεις για ακύρωση του πρωταθλήματος, πάντως, μάλλον μπήκαν στο συρτάρι καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης η UEFA και η ECA με επιστολή τους προς τις ομάδες τονίζουν ότι η διακοπή είναι η έσχατη λύση και απειλούν με αποκλεισμό όσες Λίγκες το κάνουν. Στην επιστολή επίσης χαρακτηρίζεται «ως πρόωρη και αδικαιολόγητη, σε αυτη τη φάση, κάθε διακοπή πρωταθλήματος», όπως αυτή που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) το Βέλγιο με ψήφισμα της λίγκας να τελειώσει η σεζόν και να στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπριζ. Η φράση κλειδί είναι αυτή που αναφέρει «η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης και ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης: Απειλεί η UEFA: «Αν διακόψετε τα πρωταθλήματα, δεν θα παίξετε στην Ευρώπη»

Οι ομάδες του β’ γκρουπ έθεσαν προς συζήτηση το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων. Ξεκαθαρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα 16 ομάδων, ούτε ακύρωσης του β’ γκρουπ. Δεν αποκλείεται το σενάριο αύξησης των ομάδων σε 14 εάν και εφόσον δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ