aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ψάχνουμε διαιτητές για να διώξουμε την προκατάληψη στην Κύπρο»

«Ψάχνουμε διαιτητές για να διώξουμε την προκατάληψη στην Κύπρο»

Η προσέλκυση νέων διαιτητών και η σωστή εκπαίδευση τους προκειμένου να έχουν την προοπτική ανέλιξης στο χώρο της διαιτησίας αποτελεί το βασικό στόχο της Ακαδημίας Διαιτησίας της ΚΟΠ. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα παρουσιάσεις και διαλέξεις σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, προκειμένου να παρουσιαστεί το πρόγραμμα και το πλάνο της Ακαδημίας σε φοιτητές ούτως ώστε να πειστούν να ασχοληθούν με τη διαιτησία. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου, μίλησε στον Active 107.4 & 102.5 για το πλάνο της Ομοσπονδίας.

«Όταν εξηγήσεις τις προοπτικές που μπορούν να έχουν οι νέοι νομίζω ότι είναι εύκολο να προσελκύσουμε νέους διαιτητές. Γιατί η διαιτησία μπορεί να είναι καριέρα ζωής. Ένας διαιτητής μπορεί να διαιτητεύει μέχρι τα 45, εάν είναι διεθνής μέχρι τα 47 και απ’ εκεί και πέρα μπορεί να συνεχίσει σαν παρατηρητής ή εκπαιδευτής διαιτησίας. Όλα αυτά παράλληλα με το επάγγελμα που ασκούν στη ζωή τους. Στοχεύουμε σε παιδιά από πανεπιστήμια που έχουν ένα ικανοποιητικό επιμορφωτικό background και θεωρώ είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για την προκατάληψη που υπάρχει στο πρόσωπο των διαιτητών από τον υπόλοιπο κόσμο, απάντησε. «Γι’ αυτό ψάχνουμε κόσμο για να διώξουμε αυτή την προκατάληψη. Νέα άτομα, να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη διαιτησία μας σε διάφορα επίπεδα. Με την εκπαίδευση που θα γίνει με την ακαδημία διαιτησίας, πιστεύω θα δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια όχι μόνο για να ανταπεξέλθουν αλλά και να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο γήπεδο».

Κλείνοντας, είπε: «Παρουσιάσαμε το όραμά μας για την διαιτησία σε περίπου σε 300 φοιτητές και θα γίνει προσπάθεια τις επόμενες 15 ημέρες να δούμε όλα τα πανεπιστήμια με στόχο την παρουσίαση του οράματός μας σε 2000 φοιτητές. Ο στόχος μας είναι εκπαιδεύσουμε διαιτητές που να μπορούν να μας εκπροσωπήσουν σε τελικές διοργανώσεις είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ, είτε UEFA κ.α.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ