aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠροηγήθηκε, αλλά… κατέρρευσε στη Βουλγαρία η Κύπρος (vids)

Προηγήθηκε, αλλά… κατέρρευσε στη Βουλγαρία η Κύπρος (vids)

«Φλέρταρε» με μία σπουδαία επιτυχία αλλά στο τέλος κατέρρευσε στο «Βασίλ Λέφσκι» η Εθνική Κύπρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε 0-1 της Βουλγαρίας με γκολ του Γρηγόρη Κάστανου στο 41’, όμως ηττήθηκε 2-1 για την 3η αγωνιστική του γ΄ ομίλου της Γ΄Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών.

Παρά την προσπάθεια ήταν η έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για την Εθνική Κύπρου και 12 σε 13 παιχνίδια απέναντι στη Βουλγαρία.

Καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης η μοναδική χαμένη ευκαιρία του Πιέρου Σωτηρίου στο 58΄ να κάνει το 0-2 με τον επιθετικό της Κοπεγχάγης σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Βουλγαρίας, Ίλιεφ να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ωριμότητα και γκολ του Κάστανου

Η Εθνική Κύπρου έχοντας τρομερή ωριμότητα στο πρώτο ημίχρονο περιόρισε τους Βούλγαρους σε ανούσια κατοχή στην εκτός έδρας αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του γ΄ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος Εθνών.

Την κατάλληλη στιγμή οι παίκτες του Μπεν Σιμόν «κτύπησαν» τους Βούλγαρους, όταν στο 41’ έπειτα από υπέροχη μακρινή πάσα του Λαΐφη ο Αβράαμ έκανε το γύρισμα στο ύψος της περιοχής και ο Κάστανος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ανατροπή με επίθεση διαρκείας και… κατάρρευση

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Βούλγαροι μπήκαν με άγριες διαθέσεις δίνοντας ξέφρενο ρυθμό στο ματς με της Κύπρο να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δέχεται ασφυκτική πίεση.

Στο 58’ έγινε ίσως η πιο σημαντική φάση της αναμέτρησης όταν ο Παπουλής πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Πιέρο Σωτηρίου και ο φορ της Κοπεγχάγης φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κύπρο.

Ένα λεπτό αργότερα η Βουλγαρία ισοφάρισε το παιχνίδι μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και κεφαλιά του Ντεσπόροφ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με πατημένο το «γκάζι» και στο 68΄ μετά από σέντρα του Ποπόφ από αριστερά ο Ντετέλεφ με σουτ στο δεύτερο δοκάρι «μάτωσε» δεύτερη φορά τα δίκτυα του Παναγή.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν προσπάθησε με αλλαγές να τονώσει επιθετικά την Εθνική Κύπρου, οι διεθνείς προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να αποκομίσουν βαθμολογικό κέρδος αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία των Βούλγαρων στο διάστημα που απέμεινε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  9

ΝΟΡΒΗΓΙΑ 6

ΚΥΠΡΟΣ 3

ΣΛΟΒΕΝΙΑ 0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα

(3η αγωνιστική)

Νορβηγία – Σλοβενία 1-0

Βουλγαρία – Κύπρος 2-1

16 Οκτωβρίου

(4η αγωνιστική)

21:45 Σλοβενία – Κύπρος

21:45 Νορβηγία – Βουλγαρία

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Βουλγαρία: Ίλιεφ, Στράχιλ Ποπόφ, Ζάνεφ, Μποντούροφ, Σλάβτσεφ, Κονσταντίνοφ, Νέντελεφ, Ίβελιν Ποπόφ, Κλάεφ (56′ Μιλάνοφ), Νεντιάλκοφ, Ντεσπόροφ

Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Ιωάννου (72′ Xριστοφή), Μερκής, Λαΐφης, Κούσουλος, Αρτυματάς, Κάστανος (56′ Μαργκάσα), Αβραάμ, Παπουλής (75′ Ρουσιάς), Σωτηρίου

ΣΚΟΡΕΡ: 59′ Ντεσπόροφ / 41′ Κάστανος

Κίτρινες: Κονσταντίνοφ / Κούσουλος

Αποβολές:

Δείτε το live της αναμέτρησης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ