aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠότε ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών οι κυπριακές ομάδες

Πότε ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών οι κυπριακές ομάδες

ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, και ΑΕΛ (κατά βαθμολογική θέση) είναι οι τέσσερις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου. Με εξαίρεση τον κυπελλούχο ή την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας αν ο ΑΠΟΕΛ κατακτήσει το νταμπλ, οι κυπριακές ομάδες θα ριχθούν στη μάχη των προκριματικών πολύ νωρίς, αφού αρχίζουν από τον α’ προκριματικό γύρο.

Ο πρωταθλητής θα μάθε τον αντίπαλό του στον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στις 18 Ιουνίου και θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 9 ή 10 Ιουλίου. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 ή 17 Ιουλίου.

Ο κυπελλούχος ή η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη αν ο ΑΠΟΕΛ κατακτήσει το νταμπλ θα έχει την δύο βδομάδες περισσότερη ξεκούραση, αφού αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ στις 25 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό να είναι ορισμένος την 1η Αυγούστου.

Από τον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα ξεκινήσουν ο δεύτερος και τρίτος στη βαθμολογία ή τρίτος και τέταρτος αν ο ΑΠΟΕΛ κατακτήσει το νταμπλ. Η ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα θα είναι στις 11 Ιουλίου με τον επαναληπτικό στις 18 Ιουλίου και την κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου να είναι στις 19 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ