aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠοιός είπε ότι τελείωσαν οι μετεγγραφές; Τι ισχύει για προσθήκες και πωλήσεις

Ποιός είπε ότι τελείωσαν οι μετεγγραφές; Τι ισχύει για προσθήκες και πωλήσεις

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έπεσε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (15/9) η αυλαία της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου. Για την ακρίβεια άρχισε την Άνοιξη, μετά την απόφαση για πρόωρο τέλος του περσινού πρωταθλήματος και ολοκληρώνεται Φθινόπωρο.

Όμως, καλό είναι η όρεξη για το αγαπημένο μέρος των οπαδών που δεν είναι άλλο από τις μετεγγραφές να μείνει ανοικτή, καθώς υπάρχει όχι απλά «παράθυρο» για ενίσχυση των κυπριακών ομάδων, αλλά ολόκληρη πόρτα. Για το κάνουμε πιο λιανά, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι κυπριακές ομάδες δεν μπορούν πλέον να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή που ανήκει σε άλλη ομάδα (της Κύπρου ή του εξωτερικού).

Μπορούν, όμως, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (19/9) να προχωρήσουν σε απόκτηση άνεργου ποδοσφαιριστή. Και προσέξτε, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος στο φετινό «παζάρι» σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Η μετεγγραφική περίοδος σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου, επομένως οι περιπτώσεις αξιόλογων ποδοσφαιριστών που είναι ελεύθεροι – άνεργοι είναι εκατοντάδες. Επομένως, η πιθανότητα να προχωρήσουν σε ενίσχυση το επόμενο τετραήμερο ορισμένες ομάδες είναι μεγάλη. Άνεργος ποδοσφαιριστής θεωρείται αυτός που δεν είχε συμβατικές υποχρεώσεις με ομάδα πριν τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου.

«Παράθυρο» και για δανεικούς μόνο από κυπριακή ομάδα

Ανοικτό παραμένει επίσης το παράθυρο για δανεισμό ποδοσφαιριστών από μία κυπριακή ομάδα σε άλλη για τον Κατάλογο Α μέχρι την Παρασκευή (25/9) και για τον Κατάλογο Β μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ανοικτό θα παραμένει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου το ενδεχόμενο πώλησης ποδοσφαιριστή από κυπριακό σύλλογο σε ομάδα του εξωτερικού, αφού όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία που έβαλε ως deadline η ΟΥΕΦΑ τόσο περισσότερο οι ομάδες (του εξωτερικού) θα τρέχουν για μετεγγραφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ