aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠ. Χριστοδούλου: «Γιατί να μην πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων και να κάνουμε Β’ Κατηγορία...

Π. Χριστοδούλου: «Γιατί να μην πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων και να κάνουμε Β’ Κατηγορία με ΑΠΟΕΛ Β, Ομόνοια Β;»

Ο Πάμπος Χριστοδούλου πιστεύει πως θα είναι καλύτερο για το κυπριακό ποδόσφαιρο να γίνουν 16 οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας, μιλώντας στον Σούπερ Σπορ FΜ. Επίσης, πρότεινε αναβάθμιση της Β’ Κατηγορίας με τη δημιουργία ΑΠΟΕΛ Β, Ομόνοια Β, για να αξιοποιούνται οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά:

Για τις δυσκολίες ενός προπονητή στην εξεύρεση παικτών: «Εξαρτάται σε ποια ομάδα είσαι και αν είσαι στην πρώτη σου χρονιά. Η εμπειρία μου τόσα χρόνια, λέει ότι ένας προπονητής δεν έχει χρόνο να ξεκουραστεί ούτε τώρα, ούτε και μετά όταν θα αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας του. Το μπάτζετ καθορίζεται πάντα από τη διοίκηση και από εκεί και πέρα, αρχίζεις του χτίσιμο μέσα στα πλαίσια που έχουν τεθεί, για να είναι σωστή και η ομάδα προς τους παίκτες».

Για το αν είχε προτάσεις το τελευταίο διάστημα: «Στα μέσα της σεζόν είχα 2-3 προτάσεις, αλλά θεώρησα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πάω. Ο καθένας το βλέπει με τον δικό του φακό, εγώ έτσι θεώρησα, γιατί ένας προπονητής όταν θέλει να κάνει σωστή δουλειά, πρέπει να χτίσει την ομάδα. Φυσικά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, μπορεί να έρθει και πρόταση από ομάδα που είναι χτισμένη σωστά. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή και αναλόγως παίρνει τις αποφάσεις του, έτσι κι εγώ πήρα τις δικές μου. Ότι έρθει νέα πρόταση, θα τη μελετήσω με τους συνεργάτες μου και θα πάρω την καλύτερη απόφαση, γιατί εδώ στην Κύπρο η κατάσταση έχει ξεφύγει και κάθε δύο εβδομάδες αλλάζουμε προπονητές. Οι ίδιοι οι παράγοντες των ομάδων, πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξουν το σκεπτικό τους. Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να έρθουν τα αποτελέσματα που ζητούν και πρέπει να δίνεται πίστωση χρόνου. Ειδικά στους Κύπριους προπονητές. Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε παραδείγματα από άλλες πιο εξελιγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, για να ανεβεί και άλλο το επίπεδο μας».

Για την απόφαση μείωσης των ομάδων στη νέα σεζόν: «Όποιος και να είναι ο αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα, είτε 14 είτε 16, εάν υπάρχει η προσοχή στους κόκκινους φακέλους, θα είναι ανταγωνιστικό. Πέρσι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πρωτοκόλλου με ελάχιστα κρούσματα, φέτος με πολύ περισσότερα κρούσματα και ομάδες όπως η Νέα Σαλαμίνα στην οποία ήμουν προπονητής, ο Εθνικός, ο ΑΠΟΕΛ και άλλες ομάδες, συνεχίστηκε κανονικά. Γιατί να μην πάμε σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, για να μην αδικήσουμε και κάποιες ομάδες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό; Ας πάμε σε 16 ομάδες και να πούνε ότι πάμε για το καλό του ποδοσφαίρου και βλέπουν για του χρόνου. Θα υπάρχει και το πλεονέκτημα με τους Κύπριους παίκτες. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μεγαλώσουν τα μπάτζετ τους και θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και πολύ φοβάμαι ότι λίγοι Κύπριοι θα αγωνίζονται στη νέα σεζόν. Ας αναβαθμίσουμε και τη Β΄ Κατηγορία, αντί να έχουμε U19, U20, ας ονομάσουμε αυτές τις ομάδες Ομόνοια Β΄, ΑΠΟΕΛ Β΄ και ούτω καθεξής, για να δώσουμε και περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση σε παίκτες για να παίξουν στη Β΄ Κατηγορία και θα έχουν περισσότερη προβολή. Ας δώσω παράδειγμα τους Λοΐζου και Τζιωνή, χωρίς να παρεξηγηθώ, γιατί υπάρχουν και άλλοι καλοί Κύπριοι παίκτες. Αυτοί οι δύο αν υπήρχε Ομόνοια Β΄, σκεφτείτε πόσο ακόμη πιο έτοιμοι θα ήταν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ