aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΌσοι παρεκτρέπονται, να τιμωρούνται!

Όσοι παρεκτρέπονται, να τιμωρούνται!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Λίγο πριν το φινάλε της χθεσινής αναμέτρησης στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα στον Ερμή και τον ΑΠΟΕΛ, ο Βούρος βρέθηκε στο έδαφος… Προφανώς θα δέχθηκε κάποιο κτύπημα από αντίπαλο, αφού σαν ελατήριο ο Βάτερμαν φεύγει από την εστία του και σπεύδει να ζητήσει εξηγήσεις από τους παίκτες του Ερμή που ήταν κοντά στην εστία του επεισοδίου. Από κει και πέρα «σκοτάδι»…

Στην τηλεοπτική μετάδοση πέφτει ένα μακρινό πλάνο, στο οποίο βλέπεις απλά ότι κάτι γίνεται. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις ότι πέφτουν και «ψιλές» και «χοντρές». Ξύλο! Και λίγο αργότερα «σύρραξη» και πάλι μπροστά από τους πάγκους. Το πλάνο είναι ακόμη πιο μακρινό κι ο φακός εστιάζει μόνο όταν κάποιοι μυαλωμένοι και οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να σβήσουν τη… φωτιά.

Είναι ένας μύθος που λέει ότι στις τηλεοπτικές μεταδόσεις πρέπει να αποφεύγονται οι εικόνες από επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα στους παίκτες. Μέγα λάθος! Σε βαθμό που κυριαρχεί η μέθοδος των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι λοιποί που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Κι όταν παρεκτρέπονται, να εκτείθενται, να τιμωρούνται για να μην το ξανακάνουν. Αυτό πρέπει να είναι το πιο ισχυρό μήνυμα προς τον τηλεθεατή και προς τον φίλαθλο.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος υπάρχει μία πρόνοια που δίνει τη δυνατότητα στον πειθαρχικό εισαγγελέα να παραπέμψει στο αθλητικό δικαστή, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες μέσω βίντεο. Και πολύ σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ο φακός τα δείχνει όλα, φτάσαμε στο σημείο οι εισαγγελείς κι οι δικαστές να ζουμάρουν στα πρόσωπα των παικτών για να διαπιστώσουν αν έφτυσαν και ποιες… γαλλικές φράσεις χρησιμοποίησαν! Με το μακρινό πλάνο στο οποίο δεν μπορείς να διακρίνεις αν πρωταγωνιστές είναι ποδοσφαιριστές ή περαστικοί, είναι δεμένα τα χέρια των πειθαρχικών εισαγγελέων.

Για παράδειγμα, χθες βράδυ, πέραν πάσης αμφιβολίας, υπήρξαν ασχημονίες. Όταν οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο ομάδων, με ένα στόμα, καταδίκασαν τα όσα έγιναν, δεν χρειάζεται να σου το πει και ο… παπάς. Κάποιοι παρεκτράπηκαν και την πλήρωσαν (ακριβά) μόνο οι προπονητές τους (Καϊάφας και Μπαλταζάρ) κι ο Κεϊτά που αποβλήθηκαν. Οι υπόλοιποι μάλλον τη γλυτώνουν. Κάπου εδώ προκύπτει η καραμπινάτη περίπτωση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Στο παρελθόν ο Βινίσιους (ΑΠΟΕΛ) παραπέμφθηκε μέσω βίντεο, ο Μπαντιμπανγκά (Ομόνοια) παραπέμφθηκε, ο Βάλε (Απόλλων) παραπέμφθηκε, ο Μέσκα (ΑΕΛ) παραπέμφθηκε, και πάει λέγοντας. Εφόσον μπορεί να γίνει παραπομπή μέσω βίντεο και περιλαμβάνεται στους κανονισμούς, η εικόνα πρέπει να είναι… κρυστάλλινη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ