aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟριστικό: Αλλάζει η ώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Οριστικό: Αλλάζει η ώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ξεχάστε το 21:45. Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στη ψεσινή (09/12) της συνεδρίαση στη Νιόν αποφάσισε να αλλάξουν ώρα έναρξης οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ τροποποιώντας -μάλιστα- και όλη την αγωνιστική, στη φάση των ομίλων!

Πλέον δεν θα γίνονται όλες οι αναμετρήσεις την ίδια ώρα, αλλά δύο από τις οκτώ στις 20:00 και οι υπόλοιπες στις 22:00 ώρα Κύπρου προκειμένου οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθούν περισσότερους αγώνες!

Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί -και μάλιστα αρκετά- ο αριθμός των ατόμων που θα παρακολουθούν από την τηλεόραση τα ματς, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν περισσότερα παιχνίδια. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Το νέο αυτό φορμάτ θα ισχύσει μέχρι και το 2021. Τότε θα κριθεί εάν θα διατηρηθεί το πλάνο αυτό, ή θα υπάρξουν νέες αλλαγές.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, οι τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA θα έχουν τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους του Champions League. Με τα σημερινά δεδομένα, οι χώρες αυτές είναι η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Με την αλλαγή αυτή, οι διαθέσιμες θέσεις στους ομίλους τη διοργάνωσης για τις υπόλοιπες χώρες μειώνονται από 21 σε 16.

Διαφοροποιείται επίσης ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας των ομάδων για σκοπούς κληρώσεων αφού πλέον, η κάθε ομάδα θα εξαρτάται από τη δική της βαθμολογική συγκομιδή και δεν θα επηρεάζεται από τη βαθμολογία της χώρας, εκτός κι αν η βαθμολογία της ομάδας είναι χαμηλότερη από το 20% της συγκομιδής της χώρας. Με το νέο τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας, μια ομάδα θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επιπρόσθετα, για την τριετία 2018-21, τα χρήματα που θα μοιράζονται οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Europa League θα αυξηθούν κατά 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέρθουν από τα έσοδα του Champions League. Θα αυξηθούν επίσης κατά 10 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που μοιράζονται στις ομάδες που συμμετέχουν στους προκριματικούς γύρους των δύο διοργανώσεων.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως ο τελικός του Europa League το 2018 να γίνει στο Στάδιο της Λιόν στη Γαλλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ