aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣOι τρεις κυπριακές ομάδες που εμφανίζονται στον πίνακα των στημένων

Oι τρεις κυπριακές ομάδες που εμφανίζονται στον πίνακα των στημένων

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ

Aποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το σκάνδαλο που ξεσπάσε τον Ιανουαρίου του 2017, με το κύκλωμα των Ρουμάνων διαιτητών… μαϊμού που έδρασαν στην Κύπρο σε φιλικούς αγώνες-κωμωδία ανάμεσα σε ξένες ομάδες που είχαν έρθει για προετοιμασία, προέβη ο Αλίν Στόικα.

Ο 30χρονος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής μιλώντας για το θέμα που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς για όσους δεν θυμούνται οι εν λόγω διαιτητές είχαν έρθει στη χώρα μας με πλαστά έγγραφα και παρουσιάζονταν ως Βούλγαροι ή Σλοβένοι ή Άγγλοι, ενώ είχαν και την… ικανότητα να αλλάζουν εμφάνιση, καθώς πότε κουρεύονταν γουλί, πότε άφηναν μουστάκι και πότε το ξύριζαν!

Ο Αλίν Στόικα, λοιπόν, σε συνέντευξή του στη ρουμανική εφημερίδα Gazeta Sporturilor, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα «www.gsp.ro», μεταξύ άλλων αναφέρεται στον τρόπο που τον προσέγγισαν για να λάβει μέρος στο παράνομο κύκλωμα που είχε στηθεί στην Κύπρο, στα χρήματα που λάμβανε μετά από κάθε παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και σε ονόματα άλλων εμπλεκομένων.

Διαβάστε επίσης: Το αποκαλυπτικό βίντεο με τους στημένους αγώνες στην Κύπρο

Στον πίνακα με τα 32 παιχνίδια τα οποία με βάση το δημοσίευμα ήταν προσυνεννοημένα εμφανίζονται και τρεις κυπριακές ομάδες. Η ΑΕΛ U21, η Καρμιώτισσα και ο Ασίλ Λύσης U21, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι απαραίτητα είχαν και εμπλοκή στο στήσιμο των αγώνων.

Στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αλίν Στόικα (διαβάστε ΕΔΩ) παραδέχθηκε ότι ανέλαβε ρόλο διαιτητή σε ορισμένα από τα ύποπτα παιχνίδια που έγιναν στην χώρα μας, αποκάλυψε τον τρόπο που τον προσέγγισαν για να λάβει μέρος στο παράνομο κύκλωμα και εμπλέκει ως μεσολαβητή έναν Ελλαδίτη μάνατζερ (σ.σ αναφέρει και το όνομα όμως για νομικούς λόγους δεν το καταγράφουμε), τον οποίο γνώριζε καλά, αφού αυτός τον είχε πάρει στην προηγούμενη του ομάδα, την Βίτκβιτσε Τσεχίας.

Οι οδηγίες για το πώς θα δρούσαν οι διαιτητές στους αγώνες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Στόικα, προέρχονται από τον Γκριγκόροβς και έναν Κύπριο, το όνομα του οποίοι δεν αναφέρει. Ούτε αναφέρει εάν ο Κύπριος, για τον οποίο κάνει λόγο, είναι διαιτητής, παίκτης, παράγοντας, μάνατζερ ή ασκεί οποιοδήποτε άλλο στο επάγγελμα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ