aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι ευρωπαϊκές λίστες

Οι ευρωπαϊκές λίστες

Στις 20 και 21 Ιουλίου θα πρέπει να στείλουν τις ευρωπαϊκές λίστες τους (Α και Β) στην ΟΥΕΦΑ οι σύλλογοι που «μπαίνουν» στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν στις 3 και 4 Αυγούστου όσοι μετέχουν στον 3ο προκριματικό γύρο στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και, τέλος, υπάρχει το όριο στις 17 και 18 του ίδιου μήνα για να δηλωθούν οι παίκτες που θα παίξουν στα πλέι οφ.

Οι ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν μία σειρά από κανόνες για τις λίστες Α και Β. Για παράδειγμα, «κάθε σύλλογος μπορεί να έχει έως 25 παίκτες στη Λίστα Α με τουλάχιστον δύο τερματοφύλακες και τουλάχιστον τρεις συνολικά μεταξύ της Λίστας Α και της Λίστας Β.

Επιπλέον, 8 θέσεις από τις συνολικά 25 προορίζονται αποκλειστικά για «γηγενείς παίκτες των συλλόγων» (να είναι μεταξύ 15 και 21 ετών και να έχει προπονηθεί για 3 χρόνια στον ίδιο σύλλογο). Εάν ένας σύλλογος έχει λιγότερους από οκτώ παίκτες αυτής της κατηγορίας, ο μέγιστος αριθμός παικτών στη λίστα Α μειώνεται ανάλογα κάτω από το όριο των 25.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ