aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟι αντοχές των διοικήσεων, κρίνουν το μέλλον τους…

Οι αντοχές των διοικήσεων, κρίνουν το μέλλον τους…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έχουν περάσει εννέα αγωνιστικές και παρόλο που για κάποιες ομάδες υπολείπονται αγώνες, το δείγμα κρίνεται ικανοποιητικό για να κριθούν οι ομάδες και μέχρι που μπορούν να φθάσουν, να πετύχουν στο τέλος της σεζόν. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, από τις πρώτες πέντε ομάδες του πρωταθλήματος όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η βαθμολογία, οι προπονητές τους αμφισβητούνται και δέχονται σε κάποιες περιπτώσει έντονη κριτική από τον κόσμο της ομάδας τους.

Μπεργκ, Ιδιάκεθ, Ντολ και Κέρκεζ, κάποιοι περισσότερο και άλλοι λιγότεροι, είναι υπό αμφισβήτηση. Ναι, κι ας οι ομάδες τους βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Μόνο ο Κετσπάγια, τουλάχιστον για την ώρα, έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Η ομάδα των πιο πάνω τεσσάρων προπονητών βρίσκεται εντός στόχου, κι όμως μεγάλη μερίδα κόσμου κρίνει πως δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ομάδα τους, το σύστημα που επιλέγουν, οι αλλαγές που κάνουν ή δεν κάνουν, η διαχείριση του ρόστερ, κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αποτελούν λόγο για τους οπαδούς, όχι όλους, να μην εμπιστεύονται τον προπονητή της ομάδας τους, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνσή του. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών, που στο τέλος είναι πιθανό να πληρώσουν και το μάρμαρο πιθανόν κάποιων αρνητικών αποτελεσμάτων. Όταν τώρα είναι στα ψηλά και αμφισβητούνται, πόσο μάλλον όταν έχουν και κάποια αρνητικά αποτελέσματα…

Διαβάστε επίσης: Μετεγγραφές: Οι έξυπνες φθηνές επιλογές παικτών είναι πιο χρήσιμες

Εναπόκειται στις αντοχές της κάθε διοίκησης στο πόσο θα αντέξει ο προπονητής της ομάδας να βρίσκεται στον πάγκο της. Ο κόσμος όντως σε κάποιες περιπτώσεις ασκεί έντονη πίεση και φέρει μια διοίκηση σε δύσκολη θέση για το ποια είναι η σωστή απόφαση που θα λάβει. Να στηρίξει τον προπονητή στα δύσκολα ή να του δείξει την πόρτα της εξόδου; Η πορεία και τα αποτελέσματα θα κρίνουν και τη διοίκηση εάν η απόφασή της ήταν η σωστή, όποια κι αν θα είναι αυτή.

Την ίδια ώρα θα έλεγα ότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι ενδεικτικές του μεγέθους μιας μεγάλης ομάδας. Γιατί, όσο πιο μεγάλη είσαι και κουβαλάς κόσμο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση. Το θέμα είναι, να λαμβάνονται οι σοφότερες αποφάσεις προς όφελος της ομάδας και όχι για ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ