aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣOι 17 «ακούραστοι» του κυπριακού πρωταθλήματος

Oι 17 «ακούραστοι» του κυπριακού πρωταθλήματος

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Έχουμε διανύσει σχεδόν το 1/3 του πιο παράξενου πρωταθλήματος των τελευταίων χρόνων. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορούσε να μην επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Αυτό αποτυπώνεται και στην στατιστική με τον χρόνο συμμετοχής των ποδοσφαιριστών. Σε πέντε από τις 14 ομάδες δεν υπάρχει παίκτης με το απόλυτο στους αγώνες που διεξήχθησαν μέχρι στιγμής.

Συνήθως αυτοί που έχουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής είναι οι τερματοφύλακες, όμως στη φετινή σεζόν δεν αποτελεί τον κανόνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και να δούμε ποιοι είναι 17 παίκτες με το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής.

Ανόρθωση: Κανένας παίκτης της «Κυρίας» δεν έχει το απόλυτο συμμετοχής στα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα της Αμμοχώστου στο πρωτάθλημα. Πρώτος στη σχετική κατηγορία είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με 852’.

Aπόλλων: Στα εννέα παιχνίδια που έχουν δώσει οι γαλάζιοι κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει συμπληρώσει το απόλυτο. Ο Νικολά Ντιγκινί με 796’ είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής.

ΑΕΛ: Στην ομάδα της Λεμεσού δυο ποδοσφαιριστές έχουν συμπληρώσει το απόλυτο σε λεπτά συμμετοχής. Πρόκειται για τον Βοζίνια και Μεντόγιεβιτς, οι οποίοι που δεν έχουν χάσει ούτε και ένα δευτερόλεπτο στα παιχνίδια των γαλαζοκιτρίνων.

Ομόνοια: Το διπλό ταμπλό στο οποίο βρίσκεται η Ομόνοια σε Κύπρο και Ευρώπη ανάγκασε τον Χένινγκ Μπεργκ να ανοίξει το ροτέισον με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας παίκτης που να μετρά το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής.

Ολυμπιακός: Ο Γιάννης Πετράκης είναι της φιλοσοφίας πως από την στιγμή που οι παίκτες που χρησιμοποιεί πάνε καλά δεν τους αλλάζει. Έτσι λοιπόν ο Κρητικός προπονητής έχει εμπιστευτεί τους Μιχαήλ, Σαμπίνια, Μανρίκε και Στέλιο Ανδρέου σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο των 10 αγώνων που έπαιξαν οι μαυροπράσινοι.

ΑΕΚ: Ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει χάσει ούτε και ένα λεπτό στο πρωτάθλημα είναι ο Τρουγιόλς. Παρά το γεγονός πως στον πάγκο της ΑΕΚ προέκυψε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ο Ισπανός δεν βγαίνει ποτέ από το γήπεδο.

Πάφος FC: Ο τερματοφύλακας της Παφιακής ομάδας, Αρτούρ Ρούντκο έχει τον απόλυτο χρόνο συμμετοχής στα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει.

Δόξα: Ο Κώστας Σακκάς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε δυο παίκτες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Σισκόφσκι και τον Μουκτάρη που δεν έχουν χάσει λεπτό.

Ερμής: Όσες αλλαγές προπονητών και αν έγιναν στην ομάδα της Αραδίππου οι Καϊκέ και Ντίας είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στους 10 αγώνες πρωταθλήματος.

Καρμιώτισσα: Ο Χρύσης Μιχαήλ δείχνει…  τυφλή εμπιστοσύνη στον σέντερ φορ της ομάδας Ραφαέλ Ρόμο ο οποίος είναι η αιχμή του δόρατος σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας των Άνω Πολεμιδιών.

ΑΠΟΕΛ: Ο Μιγκέλ Σίλβα είναι ο μοναδικός από το ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων που δεν έχασε λεπτό συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και παρά την επιστροφή του Ουζόχο στην αγωνιστική δράση διατήρησε τη θέση βασικού.

Εθνικός Άχνας: Κανένας παίκτης της προσφυγική ομάδας δεν έχει καταφέρει να έχει το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής.

Ένωση Νέων Παραλιμνίου: Τρεις παίκτες των βυσσινί διατηρούν το απόλυτο σε συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, και Γιούρι Ριμπέιρο, οι οποίοι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος και κατέγραψαν 900 λεπτά συμμετοχής.

Νέα Σαλαμίνα: Κανένας παίκτης των ερυθρολεύκων δεν έχει συμπληρώσει τον απόλυτο χρόνο στα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σαφώς τους ερυθρόλευκους που αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε αρκετά παιχνίδια με ενδεκάδα ανάγκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ