aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ σχεδιασμός του Ρόκα «προδόθηκε» από τον τραυματισμό του Τομάς

Ο σχεδιασμός του Ρόκα «προδόθηκε» από τον τραυματισμό του Τομάς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ατυχία του Τομάς και οι «μπελάδες» στους οποίους μπαίνει η ΑΕΚ ανέδειξαν ένα μεγάλο πρόβλημα -πέρα από το σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. Ο Τσάβι Ρόκα τα είχε όλα άψογα σχεδιασμένα, με τον τραυματισμό και τη μεγάλη σε χρόνο απουσία του Καταλανού όμως, αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη θέση αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας της Λάρνακας. Υπό την έννοια πως δεν υπάρχει αντικαταστάτης για να σηκώσει το αγωνιστικό βάρος (και όχι μόνο) που σήκωνε ο Τομάς.

Μπορεί οι Μπαρέρα και Χαραλαμπίδης να είναι δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν κατά συνθήκην να αναλάβουν το ρόλο αυτό, αλλά μάλλον δεν μπορούν να κάνουν και όλη τη βρώμικη δουλειά που έκανε ο 32χρονος μέσος. Εξάλλου κανένας εκ των δύο δεν συγκεντρώνει ολόκληρο το πακέτο που απαιτείται για τη θέση και τον ρόλο που έπαιζε ο Τομάς στην ομάδα της Λάρνακας. Με πιο απλά λόγια, ο Τομάς έκοβε, μοίραζε και όταν χρειαζόταν σκόραρε κιόλας. Τόσο ο Κρίστιανσεν, αλλά και ειδικότερα τώρα ο Ιδιάκεθ, «σχεδίαζαν» το παιχνίδι της ομάδας της Λάρνακας γύρω από τον πληθωρικό μέσο, που ήξερε να κινεί τα (αγωνιστικά) νήματα της ομάδας του.

Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι στην ΑΕΚ περιμένουν πλέον τον Γενάρη για να αναζητήσουν τον ποδοσφαιριστή που θα κλείσει την «τρύπα» που δημιουργήθηκε στον τόσο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Θεωρώ μάλιστα ότι ο Τσάβι Ρόκα άρχισε από τώρα να αναζητά τον αντικαταστάτη του Τομάς, αφού θεωρείται παραπάνω από βέβαιο ότι ο χρόνος απουσίας του Καταλανού μέσου θα είναι μεγαλύτερος των αρχικών εκτιμήσεων. Τώρα πόσο και σε πιο βαθμό θα επηρεάσει η απουσία του Τομάς την ΑΕΚ, αυτό μόνο η συνέχεια θα μας το δείξει. Προσωπική εκτίμηση, είναι ότι η ομάδα του Ιδιάκεθ θα τα χρειαστεί σε κάποιους αγώνες που ο Τομάς τα είχε για «ψωμοτύρι».

Ευχή όλων είναι ο Τομάς να επιστρέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα σιδερένιος και πάλι στην αγωνιστική δράση, καθότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα απ’ όλες τις απόψεις. Από εκεί και πέρα ο Ρόκα καλείται να βρει και να δώσει τη λύση (μαζί πάντα με τον Ιδιάκεθ) αφενός για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» της ομάδας του και αφετέρου για να μην της αφαιρέσει τίποτα από τις πιθανότητες που έχει για να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ