aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Αλ-Τάαμαρι δείχνει τον δρόμο στους κυπριακούς συλλόγους

Ο Αλ-Τάαμαρι δείχνει τον δρόμο στους κυπριακούς συλλόγους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αλ Τάαμαρι, ο νούμερο ένα ποδοσφαιριστής που συζητείται στην Κύπρο τις τελευταίες τουλάχιστον εβδομάδες. Ο 21χρονος εξτρέμ, που με τις επιδόσεις του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τις καρδιές των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, ο Πρόδρομος Πετρίδης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την επένδυση στο πρόσωπο του Ιορδανού ποδοσφαιριστή αφού με τις εμφανίσεις του αυξάνει κατακόρυφα την τιμή πώλησής του.

Δεν θα αργήσει ο ΑΠΟΕΛ να βάλει ένα μεγάλο επταψήφιο ποσό στον λογαριασμό του από πώληση του Αλ Τάαμαρι. Είναι κάτι που θεωρείται πέρα από βέβαιο. Στον Σύλλογο της Λευκωσίας θα περιμένουν το κατάλληλο τάιμινγκ, ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο. Τη δεδομένη στιγμή, ο Ιορδανός διεθνής με την παρουσία του βοηθά τον ΑΠΟΕΛ για να υλοποιήσει τους στόχους του και με ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον, θα έλθει θα πάρει μετεγγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο, σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Όπως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είπε, ευχαριστεί τον ΑΠΟΕΛ που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη, να αναδείξει το ταλέντο του, να βοηθήσει την ομάδα και σε βάθος χρόνου να επωφεληθούν και οι δυο πλευρές. Χαλάλι τα λεφτά που έδωσαν, λένε στον ΑΠΟΕΛ και σίγουρα δεν είναι πολλά σε σχέση με τι αναμένεται να πάρουν στο μέλλον.

Η περίπτωση Αλ Τάαμαρι θα πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς του παράγοντες των κυπριακών Συλλόγων. Τους δείχνει τον δρόμο… Είναι ξεκάθαρο πως, θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στο σκάουτινγκ, ώστε να εντοπίζουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν την ομάδα τους αλλά πολύ πιθανό να τους αποφέρουν σημαντική οικονομικά οφέλη στο μέλλον.

Είναι περιπτώσεις που επιβάλλεται να δαπανηθεί ένα ποσό για την απόκτηση τέτοιων ποδοσφαιριστών και ενδεχομένως αυτή την δυνατότητα να μην την έχουν πολλοί σύλλογοι. Όμως, στελεχώνοντας σωστά το τμήμα σκάουτινγκ, η δουλειά τους μπορεί να γίνει και με ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι, να γίνει σωστή δουλειά στο σκάουτινγκ και όχι απλώς να ψάχνουν έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Η κίνηση του ΑΠΟΕΛ με τον Μούσα Αλ Τάαμαρι και προηγουμένως με τον Ρόλαντ Σάλαϊ αλλά και τον Πιέρο Σωτηρίου, ας παρακινήσουν τους παράγοντες των Συλλόγων μας σε ανάλογες μετεγγραφές στο προσεχές μέλλον. Δεν θα πετύχουν όλες, όμως είναι και κάποιες που θα «κάτσουν» και το όφελος θα είναι τεράστιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ