aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Ακοράν λύτρωσε την ΑΕΚ! (vid)

Ο Ακοράν λύτρωσε την ΑΕΚ! (vid)

Τη δευτερή της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Ερμή, αλλά κατάφερε να… αποδράσει από «Αμμόχωστος-Επιστροφή» με τους τρεις βαθμούς, κερδίζοντας με 2-1 (42′ Κουατσίκα / 14′ Γκονθάλεθ, 67′ Ακοράν.).

Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε χάρη σε γκολ των Γκονθάλεθ (14′) και Ακοράν (67′) κάνοντας τους βαθμούς της 7 (προηγήθηκε η ισοπαλία 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα και η νίκη με 1-0 επί της Ομόνοιας). Φιλότιμοι και μαχητικοί οι «φτεροπόδαροι» αν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Καουτσίκα (42’), γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα και την τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν υπόθεση των… κεντρικών αμυντικών. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησαν νωρίς να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν ο Γκονθάλεθ στο 10ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Σταδιακά, η ΑΕΚ έριξε την απόδοσή της και έδωσε την ευκαιρία στον Ερμή να ανέβει, θυμίζοντας την αντίδρασή της στο παιχνίδι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (1-1). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Κουατσίκα έφερε με κεφαλιά το παιχνίδι στα ίσα (42’) και έδωσε νέο ενδιαφέρον.

Στην επανάληψη οι «φτεροπόδαροι» μπήκαν κάπως καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο, όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε κάποιες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να σκοράρει στο 67’ με τον Ακοράν και στο τέλος να πανηγυρίσει μία σημαντική επιτυχία. Στα αξιοσημείωτα οι τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές που είχαμε στο ματς, δύο για κάθε ομάδα.

Ερμής (Δημήτρης Δασκαλάκης): Aραμπατζής, Δημητρίου (55′ Κατσιατής), Γκουλόν, Βολκόφ, Πουτζιουρής, Κιπιάνι, Μαρτίνιουκ, Φυλακτού, Μαλόν (37′ Ντίντακ), Κουατσίκα, Ντε Μέλο (66′ Ψάλτης).

ΑΕΚ (Αντόνι Ιραόλα): Τόνιο, Σίλβα, Καταλά, Γκονθάλεθ, Ιωάννου, Ακοράν, Χέφελ, Κάσες (9′ Τρουγιόλς), Τομάς (88′ Μοϊσόφ), Τρισκόφσκι (59′ Τέτε), Γιάννου.

Σκόρερ: 42′ Κουατσίκα / 14′ Γκονθάλεθ, 67′ Ακοράν.

Κίτρινες: 23′ Βολκόφ, 81′ Κιπιάνι / 21′ Γιάννου, 70′ Τρουγιόλς, 79′ Ακοράν.

Aποβολές: -/-.

Στάδιο: «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Το live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ