aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Νίκος Μιχαήλ: Ακόμη δεν έμαθε τη λέξη «εγώ»

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (ΣΧΟΛΙΟ)

Γυρνώ τη μνήμη πίσω κάπου στο 1996, όταν πήγα να πάρω συνέντευξη από τον Αμερικανό Κερκ Μπέικερ που αγωνιζόταν στην ΑΕΛ. Τον είχα ρωτήσει ποιον Κύπριο παίκτη θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος; Χωρίς περιστροφή απάντησε «το “9” της ΑΕΚ».

Εννοούσε το Νίκο Μιχαήλ, τον παίκτη, που… άθελα του διέκοψε τον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση (θέσεις 4&5) ανάμεσα στην ΑΕΛ και στην ΑΕΚ, όταν με τρίποντο έκανε το σκορ 28-41 και αμέσως ξεκίνησαν επεισόδια που ανάγκασαν τον Πρίαμο Ιωαννίδη (πρώτο διαιτητή) να διακόψει οριστικά ένα παιχνίδι που από την αρχή «μύριζε μπαρούτι». Τελικά, η ΑΕΛ προκρίθηκε στα ημιτελικά με σκορ νικών 4-3, αλλά με τον Μπέικερ, αν και πρωταγωνιστής σε εκείνη τη σειρά (μόλις τελείωσε, αυτός τα μάζεψε και έφυγε) να μην πάβει να εκθειάζει «το “9” της ΑΕΚ».

Για το Νίκο Μιχαήλ όμως, ο Μπέικερ, δεν ήταν και ο μοναδικός που εκθείαζε την αγωνιστική του αξία. Σε όλη του τη διαδρομή έτυχε «υποκλίσεων» από συμπαίκτες και αντιπάλους, προπονητές, παράγοντες, ως ένα πολύ απλό παιδί, που πάντα πάνω απ’ όλα έβαζε την ίδια του την ομάδα.

Αγωνίστηκε σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, όμως το πνεύμα του πάντα ανήκε στην ΑΕΚ και εκεί ανήκει ακόμη και τώρα που αποχώρησε από την ενεργό δράση. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά ακόμα για αυτό το παιδί, που ακόμη και τώρα αν τον ρωτήσει κανείς, δεν έμαθε τη λέξη «εγώ» (με όσα θετικά υπάρχουν πίσω από αυτήν του την… άγνοια, γιατί μόνο θετικά υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ