aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝεοφυτίδης: «Μονόδρομος η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος»

Νεοφυτίδης: «Μονόδρομος η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος»

Την άποψη πως πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν ανυπολόγιστες ζημιές για όλους εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης μιλώντας στον Super Sport FM (104.0) ανέφερε πως αρκετές ομάδες προχώρησαν στην εξόφληση του Φεβρουαρίου προς τους ποδοσφαιριστές, ενώ επεσήμανε πως η FIFA συζητά αυτές τις ημέρες το θέμα των συμβολαίων που λήγουν τέλος Μαΐου ή Ιουνίου και σύντομα θα προκύψουν νεότερα.

Ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε ότι ο ΠΑΣΠ δεν έχει ενημερωθεί για τα όσα λέχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης ανάμεσα σε ΚΟΠ και σωματεία: «Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη. Αναμένουμε να μας γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ. Με τις επαφές που έγιναν, αυτό που αναμέναμε από τα σωματεία ήταν να τοποθετούνταν και αν καταλήξουν σε μία κοινή θέση να γίνει μία ενημέρωση. Έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε με τα μέλη μας και να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος αυτού», ήταν η αρχική του τοποθέτηση και ακολούθως αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που υπήρξε στη μισθοδοσία των παικτών μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ.

«Το θετικό, μετά την ανακοίνωσή μας είναι πως είδαμε ότι αρκετές ομάδες προχώρησαν στην εξόφληση του Φεβρουαρίου. Κάποιες πλήρωσαν και μέρος Μαρτίου. Ισχύουν τα συμβόλαια των παικτών και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα δεδομένα. Μένει να δούμε τώρα τι θα γίνει και με τον Μάρτιο από κάποια σωματεία. Αργά ή γρήγορα πρέπει να καταβληθεί και ο Μάρτιος», ήταν η τοποθέτηση του Σπύρου Νεοφυτίδη, ο οποίος χαρακτήρισε μονόδρομο την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

«Δεν θα το αποφασίσουμε εμείς αυτό. Είναι θέμα του Υπ. Υγείας. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα. Είναι μονόδρομος να βρούμε τρόπο μέσα στα πλαίσια που έχουμε για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που θα πάθουμε αν δεν τελειώσουμε το πρωτάθλημα».

Αν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, είπε: «Πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις οδηγίες που πήραμε από το κράτος και πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα. Φτάνει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρχών. Είμαστε στα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν για το πρωτάθλημα. Υπάρχει σχεδιασμός. Με τις σωστές κινήσεις που πάρθηκαν από την πολιτεία, μπορούμε, να ανταπεξέλθουμε εφόσον το επιτρέψουν οι περιστάσεις».

Για την ενημέρωση που υπάρχει από την FIFPro με τις οφειλές: «Πλέον, κάποιες βεβιασμένες αποφάσεις που πήραν η Χερτς και η Σιόν, επανήλθαν σε διαβουλεύσεις με τους συνδέσμους για να βρεθεί μία λύση. Είναι ξεκάθαρο πως οι μονομερής αποφάσεις δεν θα είναι αποδεκτές. Γίνεται τεράστια μάχη για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι πρωτίστως τη βιωσιμότητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία, όμως ως Κύπρος, δεν μπορούμε να συγκριθούμε με αυτές τις χώρες. Προλάβαμε τα χειρότερα. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα και εκτίμηση προς όλους. Αναμένουμε σε 10 μέρες να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Οι βεβιασμένες αποφάσεις θα μας οδηγήσουν σε λάθη».

Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται τον Μάιο: «Είναι κάτι που διαχειρίζεται η FIFA και πιστεύω θα έχουμε και εντός της εβδομάδας σχετική ενημέρωση για το πώς θα χειριστούμε και αυτό το κομμάτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ