aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜετεγγραφές: Τι ψάχνουν οι «Big-6» στο... παρά πέντε και τα «αγκάθια»

Μετεγγραφές: Τι ψάχνουν οι «Big-6» στο… παρά πέντε και τα «αγκάθια»

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για να πέσει η αυλαία της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου, η οποία σε διάρκεια ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Το μετεγγραφικό πάρε – δώσε άρχισε πριν μπει το Καλοκαίρι και τελειώνει Φθινόπωρο, αφού λόγω κορωνοϊου δόθηκε παράταση έως τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου. Βέβαια, το μετεγγραφικό «παράθυρο» στην Κύπρο κλείνει πολύ ενωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα «ψώνια» θα συνεχιστούν έως τις 5 Οκτωβρίου.

Παρά τον άπλετο χρόνο που είχαν μπροστά τους οι ομάδες για να κάνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ «τρέχουν» για να ολοκληρώσουν τις μετεγγραφικές εκκρεμότητες. Οι πλείστες μεγάλες ομάδες του νησιού έχουν ολοκληρώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το μετεγγραφικό σχεδιασμό και ψάχνουν για μετεγγραφικές «πινελιές». Πάντως, υπάρχει «παράθυρο» που επιτρέπει στις κυπριακές ομάδες με βάση την προκήρυξη να κάνουν μετεγγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (19/9).

Πάμε να δούμε τις εκκρεμότητες που έχουν απομείνει στις έξι ομάδες που ήταν πέρσι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ομόνοια: Υπάρχουν δύο κενές θέσεις στο ρόστερ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι πράσινοι είναι σε έντονες διεργασίες γι’ απόκτηση ακραίου επιθετικού. Οι πιθανότητες για ολοκλήρωση μετεγγραφής μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης είναι αυξημένες, ενώ δεν αποκλείεται εάν το «τριφύλλι» προκριθεί την Τετάρτη επί του Ερυθρού Αστέρα να κάνει άλλη μία κίνηση με άνεργο. Οι πράσινοι καλούνται, επίσης, να βρουν λύση στο θέμα της αποχώρησης του Νταβίδ Ραμίρες, ο οποίος έχει συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο.

Ανόρθωση: Με την απόκτηση του Γκιόργκι Κβιλιτάια συμπληρώνεται ο Κατάλογος Α. Ο Γεωργιανός φορ κρίθηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια ως ιδανική λύση για την αντικατάσταση του Νίκα Κατσαράβα. Η ομάδα της Αμμοχώστου το έψαχνε (και συνεχίζει να το κάνει) για προσθήκη ενός μέσου για τον Κατάλογο Β, αλλά οι Σβάντε Ίνγκελσον και Λουιζάο δεν είναι «ζεστοί» για να ντυθούν στα κυανόλευκα.

AΠΟΕΛ: «Μετεγγραφές τέλος». Δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριου Πετεβίνου επισημοποιήθηκε πως ο Νούχιου αποτελεί το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ με το κοντέρ να γράφει 16, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ μετεγγραφών επί θητείας Πρόδρομου Πετρίδη. «Αγκάθι» στον «Αρχάγγελο» αποτελούν οι ποδοσφαιριστές που είναι εκτός πλάνων και επιβαρύνουν το μισθολόγιο. Σάβιτς, Γιάκολις, Λαφράνς και Μιχαΐλοβιτς όσο δεν βρίσκουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα του θα πληρώνονται από τον ΑΠΟΕΛ ολόκληρο το ποσό που προνοεί το συμβόλαιό τους.

Απόλλων: Ένας όχι και τόσο παλιός γνώριμος είναι ο εκλεκτός του Σωφρόνη Αυγουστή για τον πολυθεσίτη επιθετικό που έψαχνε. Ο λόγος για τον Σερζ Γκακπέ, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι, αποχώρησε στην αρχή της φετινής σεζόν και επιστρέφει στο Κολόσσι. Ο τραυματισμός του Ζοέλ Μολ αναγκάζει τους γαλάζιους να προχωρήσουν εσπευσμένα σε απόκτηση τερματοφύλακα.

ΑΕΛ: Ο Ντούσαν Κέρκεζ κοιμάται ήσυχος εδώ και καιρό έχοντας ολοκληρώσει τον μετεγγραφικό σχεδιασμό των γαλαζοκιτρίνων. Οι θέσεις του Καταλόγου Α είναι συμπληρωμένες, ενώ δύσκολα θα γίνει προσθήκη νεαρού κάτω των 22 ετών. Παραμένει η εκκρεμότητα με τον Γκοντάλ.

ΑΕΚ: Την απόκτηση εξτρέμ από τον Κατάλογο Β θα κυνηγήσει την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου η ομάδα της Λάρνακας. Καλό είναι πάντως να κρατάμε μία… πισινή, καθώς αν προκύψει ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον Κατάλογο Α πιθανό να γίνει κίνηση. Σε τέτοιο ενδεχόμενο ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση είναι ο Κάρλες Πλάνας. Δεν υπολογίζονται οι Γκολομπάρτ και Νάτσο Κάσες και ψάχνεται η φόρμουλα αποχώρησής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ