aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜε ισχυρούς και «κρυφούς» συμμάχους για το «αδύνατο»

Με ισχυρούς και «κρυφούς» συμμάχους για το «αδύνατο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Καλά – καλά δεν πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ απέρριψε το αίτημα για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2021-22. Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια και Πάφος FC ήταν οι πέντε ομάδες που καταψήφισαν το αίτημα που κατέθεσαν 10 ομάδες στην Ομοσπονδία και χρειαζόταν ποσοστό 75% (17 ψήφοι) για να εγκριθεί. Στις 4 Φεβρουαρίου αποφασίσθηκε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει απευθείας υποβιβασμός στο τρέχον πρωτάθλημα, η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί με δύο γκρουπ των έξι και οκτώ ομάδων και στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία τέσσερις ομάδες.

Εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του κίνημα αύξησης των ομάδων επανεμφανίζεται στο προσκήνιο με μπροστάρηδες τους Κώστα Χριστοδούλου (πρόεδρος Δόξας) και Λούκα Φανιέρο (πρόεδρος Ερμή) και με δικαιολογία την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος θέτουν ξανά θέμα 14 ομάδων. Μάλιστα, ρίχνουν στο τραπέζι και το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 16!

«Σύμμαχοι» σε αυτή τους την προσπάθεια είναι ο Σύνδεσμος Διαιτητών και Ποδοσφαιριστών, καλούν τον Σύνδεσμο Διαιτητών να πράξει το ίδιο και τάσσονται υπέρ του διαφωνώντας στο αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών και διαμηνύουν πως στο δικό τους «καράβι» είναι και ομάδες του Big 6, χωρίς να τις κατονομάσουν. Εάν πρόκειται για την ΑΕΚ και την ΑΕΛ που τάχθηκαν υπέρ των 14 ομάδων ή εάν προέκυψε αλλαγή πλεύσης από ομάδα που ψήφισε αρνητικά δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στη «φωτιά».

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και εκπρόσωπος της Νέας Σαλαμίνας στην ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος χαρακτήρισε απομακρυσμένο έως αδύνατο το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά θέμα αύξησης των ομάδων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρνητική εμφανίζεται και η Ομοσπονδία από την στιγμή που δόθηκε η ευκαιρία να ψηφίσουν παρά τη δέσμευση που έγινε όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα πέρσι. Θα γυρίσει ο τροχός; Ποιος ξέρει στην Κύπρο ζούμε, τα είδαμε όλα και τα παράλογο (δυστυχώς) έγιναν η καθημερινότητά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ